PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
abril
2016

L’Ajuntament destina 400.000 euros a beques per adquirir llibres de text i material escolar del proper curs

El període de presentació de sol·licituds serà de l’11 d’abril al 6 de maig, ambdós inclosos

 

En el marc de les accions per afavorir la cohesió i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania i lluitar contra l’exclusió, l’Ajuntament de Sabadell destinarà 400.000 euros a beques per l’adquisició de llibres de text i material escolar corresponents al proper curs 2016-2017. Així ho ha aprovat aquest matí la Junta de Govern Local. Les famílies que vulguin demanar els ajuts hauran de presentar la sol·licitud de l’11 d’abril al 6 de maig, ambdós inclosos.

La convocatòria de les beques forma part d’un conjunt d’actuacions per la igualtat en l’àmbit educatiu, amb la perspectiva, així mateix, de fomentar la inclusió social de tots els ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, el fet de disposar de llibres de text i de material escolar afavoreix l’equitat i l’èxit educatiu dels i les alumnes, independentment de la situació econòmica que puguin tenir les seves famílies.

Tal com ha expressat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga,

fem un gran esforç per oferir beques en l'àmbit escolar, perquè garantir la igualtat d'oportunitats és una de les grans prioritats del govern

Berlanga ha afirmat que

com a Govern de Sabadell volem reconèixer i posar en valor la tasca que fan les AMPA i els equips directius dels centres per la socialització de llibres. A partir d’aquí, en els casos en què amb la socialització no n’hi ha prou per arribar a tothom, com a administració hem d’intervenir, fins i tot més enllà de les competències pròpiament municipals, per donar resposta i evitar situacions d’exclusió

L’import de les beques individuals es concretarà amb un màxim de 100 euros per ajut, per a totes aquelles famílies que no superin els llindars de renda establerts a les bases de la convocatòria. En cap cas, l’import de l’ajut podrà ser superior al cost total del material.

Les sol·licituds, acompanyades de la documentació corresponent, s’hauran de presentar, entre l’11 d’abril i el 6 de maig, a qualsevol dels registres de l’Ajuntament.

Bases de la convocatòria, requisits i documentació

Categories Ajuntament, Educació Tags educació, llibres de text