PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Juliol
2022

L’Ajuntament engega la campanya “Fem-ho béeee” per reduir les molèsties del soroll

L’objectiu és evitar molèsties veïnals i reduir el soroll a la via pública

L’Ajuntament engega la campanya “Fem-ho béeee” per reduir les molèsties del soroll

L’Ajuntament posa en marxa la campanya informativa “Fem-ho béeee” per reduir les molèsties del soroll. A l’estiu un dels problemes de convivència és el soroll, sobretot a les nits. Amb l’objectiu de garantir el descans del veïnat, des de l’Ajuntament s’ha editat una guia amb un seguit de consells per a les llars i l’espai públic. El fulletó inclou una sèrie d’indicacions a respectar en les hores de descans, entre les 9 del vespre i les 8 del matí.

La campanya també fa especial incís en els establiments de restauració i les terrasses. Es demana a les persones propietàries que procurin fer el mínim soroll possible en muntar i desmuntar les taules i cadires de les terrasses, que llencin els vidres en horari diürn, així com respectar els horaris d’obertura i tancament. També es demana a la ciutadania usuària de les terrasses que controli el volum de la veu i que respecti el descans del veïnat.

Consells per a les llars i l’espai públic

La campanya “Gaudim de les nits d’estiu a Sabadell” proposa consells i claus per reduir les molèsties veïnals que, de cara a la temporada d’estiu, poden suposar un clar problema de convivència. Es recomana mantenir un volum moderat de la televisió i la música dintre de casa, ja que a l’estiu obrim les finestres i podem provocar soroll sense desitjar-ho. També s’ha de limitar l’ús d’electrodomèstics sorollosos, instruments musicals i activitats de bricolatge a l’horari diürn. I en cas d’acollir alguna celebració que pugui causar més soroll de l’habitual, és totalment recomanable avisar el veïnat.

Pel que fa a l’ús de l’espai públic, en hores de descans hem de procurar minimitzar els sorolls quan transitem pel carrer ni cridar o molestar. A més, cal recordar que el consum de begudes alcohòliques a la via pública –fora dels espais reservats– està prohibit.

El fet de viure en una ciutat significa compartir l’espai amb moltes altres persones, negocis, establiments o equipaments, en definitiva. Això fa que en algunes ocasions la convivència es pugui veure alterada per sorolls i molèsties. És tasca de tota la ciutadania posar recursos i eines que ajudin a millorar aquestes dificultats i preservar alhora les relacions de veïnatge, bàsiques per una òptima cohesió social.