PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Juliol
2020

L’Ajuntament i la Cambra de Comerç impulsen el segell “Comerç de Confiança” entre els comerços de la ciutat

El distintiu certifica que l’establiment aplica els protocols sanitaris establerts a la Guia de Bones Pràctiques de la Secretaria d’Estat de Comerç

L’Ajuntament i la Cambra de Comerç impulsen el segell “Comerç de Confiança” entre els comerços de la ciutat

Reactivar l'activitat comercial és essencial per iniciar la recuperació de l'economia després de l’aturada per la lluita contra la pandèmia de la COVID-19 i per a això és imprescindible confiar en els establiments comercials locals.

Per aquest motiu, la Cambra de Comerç d'Espanya i tota la xarxa de Cambres han posat en marxa el segell "Comerç de Confiança", que acredita que els comerços compleixen els protocols sanitaris i de seguretat establerts en el Protocol i Guia de Bones Pràctiques de la Secretaria d'Estat de Comerç. L’Ajuntament de Sabadell i la Cambra han arribat a un acord per subvencionar l’obtenció del distintiu i que el comerç només hagi d’aportar una tercera part del seu cost.

Avui l’alcaldessa, Marta Farrés, i el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, han presentat els criteris que es faran servir per a la concessió d’aquest segell. Durant la presentació, l’alcaldessa ha comentat que

“aquest és un clar exemple de la col·laboració público-privada: l’Ajuntament i el sector econòmic ens apleguem i treballem junts perquè guanyi la ciutat, el comerç local, la trama urbana, per tenir comerços vius”.

Sobre el segell de confiança, Farrés ha destacat que

“amb la presentació del segell que fem avui volem enviar un missatge molt clar a la ciutat: els comerços han fet bé la feina, la gent pot tenir tota la tranquil·litat per anar a comprar”.

Per la seva banda, el president de la Cambra, Ramon Alberich, ha volgut destacar que

“el segell Comerç de Confiança és un element de distinció per als establiments que han volgut passar un examen i complir amb la guia de la Secretaria de Comerç. El comerç que el tingui garantirà que està aplicant les mesures establertes per al seu sector i que s’està verificant i mantenint en el temps, ja que la Cambra durà a terme auditories posteriors amb regularitat”.

Amb una senzilla i ràpida tramitació telemàtica per aportar la documentació requerida i una declaració responsable d'haver elaborat el corresponent Protocol d'actuació en matèria de seguretat i higiene, el comerç obtindrà un distintiu que acreditarà davant els clients que l'establiment compleix les normes per a proporcionar una experiència de compra segura. El segell “Comerç de Confiança” es dirigeix únicament a l’activitat comercial i el pot sol·licitar qualsevol establiment inclòs al CNAE 47.

La col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra en la subvenció d’aquest distintiu comercial cerca donar suport al comerç de proximitat, element clau en la reactivació econòmica a la ciutat. 

Categories Ajuntament, Comerç Tags Cambra de comerç de Sabadell, comerç local, coronavirus