PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Desembre
2015

L’Ajuntament impulsa per primer cop casals de Nadal per a infants i joves en risc d’exclusió

Amb prop de 370 places, els casals volen garantir l’equitat per a tothom en l’accés al lleure educatiu

Amb la voluntat de promoure l’equitat en l’accés al lleure educatiu i la igualtat d’oportunitats, el Govern de Sabadell promou enguany, per primer cop, l’organització de casals de Nadal per a infants i joves en risc d’exclusió. Els casals, que s’articularan per mitjà de vuit entitats de lleure, compten amb prop de 370 places finançades al 100% per l’Ajuntament. Es van iniciar dimarts 22 i es portaran a terme fins al proper 8 de gener.

 

Tal com ha expressat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga,

des del govern ens indigna que hi hagi infants i joves que no tinguin accés a l’educació en el lleure per motius econòmics, és per això que s’han impulsat aquests casals i treballarem per la seva continuïtat en altres períodes de vacances

Les entitats de lleure que en el marc dels casals impulsats per l’Ajuntament, ofereixen places per a infants amb dificultats són l’Associació Juvenil Esquitx, CAE La Llar del Vent, Associació Esportiva Can Deu, Associació Juvenil Secunde, Ludoteca Margarida Bedós, Esplai La Baldufa, grup d’educació en el lleure Pandora i Esplai la Masia.

Les activitats dels casals seran diverses, estaran relacionades amb el coneixement de la ciutat, el foment de la participació en activitats del barri, tallers creatius de manualitats... Del que es tracta és de facilitar que durant les vacances escolars de Nadal els infants i joves puguin trobar espais on continuar el seu procés educatiu en un entorn més lúdic.

Així mateix, aquests casals també són una oportunitat per treballar valors propis de l’àmbit de l’esplai, com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat, el treball en equip i el coneixement de la ciutat.

Categories Ajuntament, Educació, Nadal Tags ajuntament, educació