PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Febrer
2023

L’Ajuntament inicia el desmantellament dels horts il·legals de Can Llong i Cifuentes

L’Ajuntament inicia el desmantellament dels horts il·legals de Can Llong i Cifuentes

L’Ajuntament ha començat avui el desmantellament dels horts il·legals ubicats a Can Llong i Cifuentes per poder endreçar aquest àmbit de la ciutat. La intervenció ha començat amb les parcel·les de titularitat municipal, on en un futur es construiria habitatge públic. I és que els horts ocupats  han estat font de problemàtiques diverses entre les quals botellots i consum de drogues, sorolls i música durant la nit, baralles, acumulació de brutícia i abocaments incontrolats de deixalles com fustes, cartrons, plàstics o matalassos i altres comportaments incívics a la via pública. Amb les actuacions es vol impedir el desenvolupament de construccions o activitats il·legals, prevenir riscos derivats d’aquestes activitats i evitar les molèsties que es generen al veïnat. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“aquest és un espai que estava degradat, amb situacions d’il·legalitat i que generava molèsties als veïns. Fa dos anys ja vam dir que iniciàvem el procés per a la recuperació i ara podem iniciar el desmantellament. Començarem amb les parcel·les de VIMUSA i continuarem amb les de l’Ajuntament”.

Farrés ha remarcat la

“importància de recuperar aquests espais, ja que a les parcel·les de VIMUSA en un futur hi anirà habitatge de protecció oficial. Agrair la paciència, col·laboració i confiança dels veïns i veïnes. Sabíem que seria un procés llarg, però estem complint i recuperant la dignitat en aquest entorn”.

El desmantellament arriba després dels tràmits legals i administratius impulsats per l’Ajuntament i per VIMUSA que han permès obtenir l'autorització per poder fer la intervenció o el desistiment, per part dels ocupants, de mantenir l'ocupació il·legal tant de les parcel·les municipals com de les parcel·les propietat de l'empresa municipal d'habitatge. Aquest operatiu es mantindrà actiu fins a la recuperació de totes les parcel·les ocupades i el seu desmantellament per impedir-ne futures ocupacions.

La tramitació legal i administrativa en relació als horts il·legals s'ha hagut d'impulsar per diferents vies atenent a si les parcel·les eren propietat de l'Ajuntament o bé de l'empresa municipal VIMUSA. Per altra banda, hi ha altres parcel·les ocupades que són de propietat privada.

En aquest marc, el contacte amb el veïnat ha estat constant i en paral·lel a tota la tramitació legal i administrativa que s’ha impulsat per recuperar les parcel·les, en els últims dos anys s’han distribuït avisos explicatius sobre la il·legalitat de les ocupacions. També s’han tancat part dels accessos rodats a la zona i s’hi han instal·lat senyals de prohibició d’entrada i circulació a través dels camins de les zones ocupades (llevat dels vehicles d’emergència). A més, s’ha incrementat la vigilància.

Així mateix aquest estiu l’Ajuntament ja va portar a terme la neteja de la part dels terrenys ocupats que s’havia cremat al juliol. L’acció es va realitzar de manera subsidiària per garantir-hi la seguretat i salubritat i, un cop feta, s’ha reclamat a la propietat que hi assumeixi el cost.

Categories Ajuntament, Districtes, Horts Tags Can Llong, Cifuentes, Horts, Urbanisme