PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Desembre
2023

L’Ajuntament inverteix més de 300.000 euros per renovar les escales mecàniques de Torre-romeu

L’Ajuntament inverteix més de 300.000 euros per renovar les escales mecàniques de Torre-romeu

Les escales mecàniques de Torre-romeu passaran per un procés de renovació que també les faran més eficients des del punt de vista energètic. La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’expedient de contractació d’aquestes obres, que tindran un cost de 308 mil euros.

Amb els treballs, la infraestructura s’adequarà a la normativa europea en aquest àmbit, que és més exigent que la que hi havia fins ara. A més, s’aprofitarà per substituir elements deteriorats o obsolets, es renovarà la instal·lació elèctrica i s’ampliarà la senyalització. L’actuació s’aprofitarà perquè les escales siguin més eficients amb la substitució de la il·luminació fluorescent per llum led sota les baranes.

La renovació permetrà que el sistema de telecomandament continuï funcionant de forma autònoma i que es conegui, en tot moment i de forma remota, l’estat de les escales mecàniques. Mentre durin les obres, aproximadament tres mesos, es podran utilitzar els accessos d’escales i rampes que hi ha al costat.

Les escales mecàniques es van construir l’any 2006 per millorar la mobilitat de les persones residents al barri i perquè poguessin accedir fàcilment a tots els equipaments educatius, sanitaris i assistencials de la zona. Tenen 14,81 metres de desnivell, estan separades en dos trams i s’accedeix a la part baixa del carrer del Llobregat, entre el carrer del Cardener i la ronda de l'Ebre. La instal·lació dona servei fins al carrer de Lanós, cruïlla amb el carrer de Saboredo. La seva construcció va permetre una connexió més còmoda des del carrer del Llobregat fins al carrer de Lanós.

Categories Ajuntament, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Escales mecàniques, Torre-Romeu