PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Octubre
2020

L’Ajuntament no cobrarà la taxa de terrasses als bars i restaurants mentre duri el tancament obligatori

L’Ajuntament no cobrarà la taxa de terrasses als bars i restaurants mentre duri el tancament obligatori

Davant la decisió anunciada per la Generalitat de Catalunya de tancar bars i restaurants durant 15 dies com a acció per frenar l’avenç de la COVID-19, l’Ajuntament estendrà les mesures de suport a aquest col·lectiu que ja es van aplicar durant el confinament i també quan es va entrar en període de desescalada. 

En aquest sentit, no es cobrarà als bars i restaurants la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats i s’aplicaran bonificacions de fins al 75% en aquesta taxa en el moment que puguin reobrir si la reobertura comporta limitacions d’espai o d’ocupació. La bonificació s’aplicaria segons la situació en què quedi cada terrassa. També està previst estendre les mesures de suport a aquest col·lectiu durant el proper any.

Així mateix, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha enviat cartes al vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i al delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, per demanar-los un paquet de mesures específicament adreçades als propietaris de bars i restaurants, que estan resultant greument afectats pels efectes de la pandèmia i que en bona part són autònoms per als quals el seu negoci constitueix el seu mitjà de vida. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa en relació a aquesta demanda, 

“des del Govern de Catalunya s’han anunciat algunes accions de suport als bars i restaurants però no són suficients. Comprenem i compartim la necessitat de prendre mesures que posin fre al creixement de contagis i no qüestionarem el que ha decidit la Generalitat. Però és evident que si hi ha restriccions s’ha de pensar en com compensar les pèrdues dels sectors afectats”. 

En aquest sentit, Farrés subratlla que “només a Sabadell el tancament de bars i restaurants afecta a 832 establiments i més de 2.200 treballadors i treballadores. L’impacte econòmic i social és important i calen accions de suport ràpides i eficients per garantir que en la gestió d’aquesta crisi sanitària no deixem ningú enrere. Com a Ajuntament farem tot el que estigui a les nostres mans, amb mesures fiscals i altres, algunes de les quals es contemplen al Pla Covid, però cal que des de la Generalitat també es prenguin decisions, amb mesures que garanteixin que aquest col·lectiu pugui tirar endavant”. 

En les cartes enviades als representants del govern de Catalunya, Farrés ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament per tirar endavant les mesures de suport i ha insistit en la necessitat de trobar fórmules que ajudin un sector que està patint greument la crisi generada per la pandèmia.

Categories Ajuntament, Comerç, coronavirus, Economia i treball, Pagament de Tributs, Salut Tags coronavirus, Covid-19, impostos i taxes municipals, terrasses