PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Febrer
2021

L’Ajuntament permetrà a bars i restaurants ocupar calçades per ubicar-hi la terrassa i als centres esportius fer activitats a l’espai públic

Les noves mesures coincideixen amb l’obertura parcial de les restriccions als diferents sectors

L’Ajuntament permetrà a bars i restaurants ocupar calçades per ubicar-hi la terrassa i als centres esportius fer activitats a l’espai públic

Coincidint amb l’obertura parcial de les restriccions relacionades amb la pandèmia als diferents sectors, l’Ajuntament posa en marxa noves mesures per donar suport a bars i restaurants com també al sector esportiu de la ciutat. D’aquesta manera es vol contribuir a reactivar l’activitat econòmica i a la recuperació de l’activitat esportiva. Amb aquesta voluntat, s’autoritzarà als bars i restaurants, sota certes condicions, perquè puguin instal·lar terrasses a la calçada i es prorrogarà la bonificació del 75% de les taxes d’ocupació de terrasses per a la temporada 2021-2022. La proposta ha estat consensuada amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. Així mateix s’ofereix la possibilitat a entitats, gimnasos i centres esportius de poder desenvolupar la seva activitat a l’aire lliure, utilitzant l’espai públic.

Pel que fa a la ocupació de calçades per part de bars i restaurants, aquestes ocupacions es poden sol·licitar en dues modalitats. D’una banda, una ocupació de caràcter permanent, mitjançant la instal·lació d’una tarima i, d’altra banda, una ocupació de caràcter excepcional i lligada a la temporalitat de la situació d’alarma sanitària, mitjançant la instal·lació d’elements separadors de seguretat.

En qualsevol de les dues modalitats, cal presentar la petició mitjançant un formulari, que es pot descarregar des del web de tràmits de l’Ajuntament. També s’està estudiant la viabilitat que es puguin obrir terrasses a la calçada de la d’avinguda Matadepera, Rambla i avinguda de Barberà coincidint amb els talls de cap de setmana i festius.

Obertures de gimnasos

Pel que fa a l’esport,  les noves mesures permeten l’obertura d’espais tancats amb un 30% del seu aforament màxim. L’Ajuntament ha estat treballant els darrers mesos en la reubicació de les activitats de les entitats esportives que es desenvolupaven en les instal·lacions municipals cobertes i que les mesures anteriors havien impossibilitat fer. D’aquesta manera, va posar a disposició de clubs i entitats espais esportius espais a l’aire lliure –tant de les instal·lacions esportives com de les pistes poliesportives disponibles del centres escolars– per tal que, si ho necessitaven, poguessin fer-ne ús.

Ara es fa un nou pas i s’ofereix la possibilitat a entitats, gimnasos, centres esportius, escoles de dansa i altres activitats que precisin d’esforç físic per poder desenvolupar les seves propostes a l’aire lliure, utilitzant l’espai públic. Aquestes activitats hauran de respectar les mesures de seguretat per a la salut vigents i han de preservar la convivència a l’espai públic.

Per sol·licitar un espai caldrà adreçar-se al servei d’Esports.