PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Juliol
2020

L’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat personal municipal per fer el rastreig de contactes Covid

El Govern s’ha reunit amb la corporació sanitària parc Taulí per analitzar el Pla de Contingència davant un possible rebrot

L’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat personal municipal per fer el rastreig de contactes Covid

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat aquesta tarda que posa a disposició de la Conselleria de Salut personal municipal de l’Ajuntament perquè formi part dels equips de rastreig de contactes positius de la COVID-19, atès que sembla ser una de les mesures més eficients per controlar els brots en les fases inicials. D’aquesta manera, l’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat els recursos municipals per contribuir a evitar els possibles contagis del virus.

“La prioritat absoluta és aturar un possible rebrot de la COVID-19 i tots els  nostres recursos han d’estar preparats per fer el que sigui necessari per al rastreig de contactes quan es produeix un positiu. No és una responsabilitat municipal, però en moments com aquests hem d’estar per sobre d’aquestes coses i hem d’unir esforços”, 

ha afirmat Marta Farrés. L’alcaldessa ha fet aquest oferiment després d’una reunió amb el director de  la corporació sanitària Parc Taulí per abordar el Pla de Contingència en l’àmbit de la Salut Pública.

En aquesta trobada s’ha analitzat l’actual escenari a Sabadell i les accions a prendre en el cas que es produeixi un possible rebrot, especialment la traçabilitat de tots els casos que es confirmin.

Des de l’Ajuntament ja s’ha posat en marxa un dispositiu municipal, format per 38 persones -protecció civil, personal municipal, suport de plans d'ocupació i amb l'opció d'incorporar altres reforços- que estan oferint orientació i informació a la ciutadania sobre la importància de complir amb les  mesures de prevenció i seguretat .

L’Ajuntament també continua amb el reforç de la neteja addicional proposada al pla post-Covid i permet que un equip de 10 operaris treballin 5 dies a la setmana durant la nit, per minimitzar les molèsties a la ciutadania, fent tasques de desinfecció a l’espai públic, principalment de mobiliari urbà, baranes, espais d’estada i jocs infantils.

La neteja es realitza amb aigua i sabó neutre als diferents barris de la ciutat i s’emmarca en el reforç general dels mecanismes que ha impulsat l’Ajuntament al llarg dels darrers mesos per pal·liar les conseqüències de la pandèmia provocada per la Covid-19 . 

Una altra mesura que s’està duent a terme és la monitorització de possibles casos tant des de l’hospital Taulí com des dels diferents Centres d’Atenció Primària (CAP), atès que la detecció precoç de tots els casos compatibles amb la Covid-19 és un dels punts clau per controlar la transmissió.

Pel que fa a les residències de gent gran es reforçarà el seguiment de la situació de cadascun dels centres que hi ha al municipi, en la línia del que s’ha vingut fent des de l’esclat de la pandèmia. L’objectiu principal és reforçar l’establiment i aplicació dels mecanismes que garanteixen la prevenció, detecció i atenció de les residències enfront el risc de la Covid-19.

En l’àmbit d’Acció Social s’ha elaborat un pla de contingència en previsió de la necessitat d’activar o reformular diferents dispositius especials per garantir l’atenció social a les persones en situació de més vulnerabilitat.  

Aquestes mesures arriben després de la implementació, a principis de setmana,  d’un dispositiu. 

A més, en aquest mateix context, i per prevenir possibles contagis de la Covid-19, l’Ajuntament ha decidit posposar l’acte d’homenatge en record de les víctimes de la pandèmia de coronavirus, així com de reconeixement a la feina dels col·lectius professionals que durant els darrers mesos han treballat per lluitar contra la Covid-19. L’acte es farà quan les circumstàncies ho permetin.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19, Generalitat, Hospital Parc Taulí, salut