PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Octubre
2020

L’Ajuntament posa a l’abast els lavabos d’equipaments públics si hi ha una necessitat urgent

L’Ajuntament posa a l’abast els lavabos d’equipaments públics si hi ha una necessitat urgent

Ateses les restriccions per l’aplicació de mesures sanitàries que han obligat a tancar els establiments de restauració, bars i cafeteries, i restringir l’ús de lavabos públics, és necessari donar resposta a aquelles persones que es troben al carrer i tenen la necessitat d’anar al lavabo. En aquest sentit i per evitar que trobar-ne un esdevingui un obstacle en la vida diària de col·lectius vulnerables, com ara la gent gran o gent amb necessitats específiques (colon irritable, malaltia de Crohn, colitis ulcerosa i altres supòsits), l’Ajuntament posa al seu abast els lavabos  de diversos equipaments públics per poder-los utilitzar en cas de necessitat urgent. 

Els lavabos que es posen a l’abast s’ubiquen en centres cívics, pavellons esportius, les biblioteques, el Casal Pere Quart i els que hi ha al passadís d’entrada de la plaça Fidela Renom (davant l’Ajuntament). Cada equipament té un horari d’obertura al públic (consultar aquí). 

La decisió de posar a l’abast els serveis d’equipaments s’ha pres aquesta setmana en el marc del comitè de seguiment municipal sobre l’evolució i efectes de la COVID-19 a la nostra ciutat. 

Accions informatives i denúncies

També en el marc del comitè de seguiment, avui s’ha fet balanç de les darreres accions d’informació i control per garantir el compliment general de les mesures de prevenció i més concretament del confinament nocturn. En aquest sentit, aquesta passada nit la Policia Municipal ha aixecat 10 actes per incompliment del confinament en horari nocturn (ahir es va interposar una). També durant la jornada d’ahir, 27 d’octubre, es van obrir 9 actes per no portar la mascareta (des del juliol s’han interposat 657) i 8 més per beure a la via pública (306 des del juliol). 

Per la seva banda, el dispositiu articulat per l’Ajuntament i Creu Roja que recorre la ciutat va realitzar ahir 54 actuacions, arribant a un total de 88 persones  i va lliurar 19 mascaretes.

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags coronavirus, Covid-19, Mesures Covid-19