PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Maig
2020

L’Ajuntament prepara els equipaments municipals per a la reobertura progressiva mentre avanci la desescalada

Entre les mesures de protecció s’estan instal·lant mampares a diferents espais d’atenció al públic

L’Ajuntament prepara els equipaments municipals per a la reobertura progressiva mentre avanci la desescalada

Amb l’objectiu de continuar  garantint la prestació dels serveis públics i al mateix temps continuar vetllant per la seguretat de la ciutadania i del conjunt de treballadors i treballadores municipals en la situació provocada per la Covid-19, l’Ajuntament està adequant els diferents equipaments de cara a la reobertura progressiva mentre avanci la desescalada. En aquest sentit, ja fa temps que s’estan adquirint diversos elements de protecció. Aquesta mateixa setmana han arribat mampares de separació que ja s’estan col·locant a diferents espais, entre els quals les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC). 

Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat el Despatx Lluch, on s’ubica la seu central del SAC, per veure in situ com s’està desenvolupant la preparació de l’espai. I és que l’equipament del carrer de la Indústria ha mantingut l’atenció presencial durant el confinament només per a qüestions d’urgència i ara es prepara per poder rebre més usuaris. 

Tal com ha comentat l’alcaldessa, 

“des de l’Ajuntament hem treballat des d’un principi per garantir els serveis essencials a la ciutadania i la protecció dels treballadors municipals i del conjunt de sabadellencs i sabadellenques. Durant el confinament es van mantenir de forma presencial serveis bàsics que no es podien fer de forma telemàtica.  Ara, amb la desescalada, hem de continuar treballant per anar obrint equipaments que permetin avançar cap a la nova normalitat. Això sí, mantenint sempre totes les mesures de prevenció i seguretat que ens ajudin a preservar la salut individual i col·lectiva”. 

A més de les oficines d’Atenció Ciutadana, s’està treballant en l’adequació d’altres equipaments, prioritzant els que tenen atenció o accés públic i que es preveu que puguin anar obrint els propers dies o setmanes. Aquests dies es fan feines de manteniment i instal·lació de mesures com mampares de separació a les zones d’atenció al públic, on no es pugui garantir una distància de com a mínim 2 metres entre el treballador i l’usuari. 

Els espais d’atenció al públic s’organitzaran per afavorir la distància de seguretat necessària entre les persones en totes les situacions i, si cal, s’organitzaran les cues que es puguin produir en algun moment determinat. Hi haurà senyalització per facilitar el moviment sense aglomeracions i es col·locarà cartelleria de normes d’us i higiene a tots els equipaments. 

Així mateix, es programaran les neteges necessàries i la higienització dels diferents elements segons els protocols vigents i es proporcionaran als treballadors els materials necessaris per a la seva protecció com ara mascaretes, pantalles facials si cal, guants o gel hidroalcohòlic. 

Més de 15.500 trucades i prop de 12.000 tràmits al 010 durant l’Estat d’Alarma

Com a servei essencial de l’Ajuntament, Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) s’ha mantingut durant tot l’Estat d’Alarma, prioritzant i reforçant els canals d’atenció i gestió telefònic i digital i reservant l’atenció presencial només per a casos d’urgència o força major. Des del 13 de març, el telèfon 010 de l’Ajuntament ha atès més de 15.500 trucades, amb una gran diversitat pel que fa als temes de consulta. Els principals motius han estat gestions relacionades amb Recaptació (pagament de tributs, domiciliacions...), que sumen un 24,4% de les consultes; Padró amb un 16,7% (altes, canvis, certificats) i Acció Social amb un 10,8% (ajuts menjador, Rebost Solidari, etc.). 

Pel que fa als tràmits, des de l’inici de l’Estat d’Alarma, se han fet un total d’11.910. D’aquests,  el SAC n’ha gestionat directament 8.386, dels quals 6.467 han estat per via telefònica i 1.328 per internet o correu electrònic. A més, s’han gestionat 591 de forma presencial, incloses les entrades al Registre General. 

El servei d’atenció presencial a les oficines s’ha mantingut per als casos que  requerien, de forma excepcional i urgent, una tramitació en persona i, a més, perquè el SAC gestiona el Registre General de l’Ajuntament. La tramitació presencial s’ha vinculat sobretot a temes d’empadronament, validació de certificat digital o els relacionats amb terminis inajornables. L’atenció presencial s’ha portat a terme a l’oficina central del carrer de la Indústria, tot habilitant un sistema de cita prèvia.

Cita prèvia obligatòria en el retorn a la normalitat

De cara al progressiu retorn a la normalitat, el SAC implantarà el sistema de cita prèvia obligatòria per a tots els tràmits que s’hagin de fer de forma presencial als cinc centres d’atenció distribuïts al territori (l’Oficina central i les 4 oficines cardinals nord, sud, est i oest). D’aquesta manera, s’avançarà cap a una gestió més eficient del temps, es reduiran esperes i es minimitzaran els possibles riscos que podria comportar l’aglomeració de persones. El sistema de cita prèvia presencial s’acompanyarà d’una ampliació ja realitzada dels tràmits que es poden fer per Internet, de manera que la ciutadania ja pot a hores d’ara portar a terme múltiples gestions sense desplaçar-se. 

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags coronavirus, Covid-19, equipaments municipals, Sabadell Atenció Ciutadana