PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
abril
2020

L’Ajuntament proposa diverses accions per celebrar enguany Sant Jordi des de casa

Entre altres, es faciliten en línia dibuixos per decorar balcons i finestres i es proposen els aniversaris de Josep Carner i Gianni Rodari i la celebració de l’Any Internacional de la Salut Vegetal

L’Ajuntament proposa diverses accions per celebrar enguany Sant Jordi des de casa

Per tal que, tot i les circumstàncies excepcionals, Sant Jordi es pugui viure també des de casa, l’Ajuntament ha impulsat diferents accions que facilitin que la ciutadania se sumi a la celebració d’aquesta diada. Així, per mitjà del web municipal, s’ha posat a disposició de tothom uns dibuixos perquè els infants els puguin pintar i retallar i, en la mesura que puguin, penjar-los a finestres i balcons.

A més, les biblioteques municipals i el Museu d’Art proposen que el Sant Jordi a Sabadell estigui relacionat en aquesta edició amb els escriptors Josep Carner –de qui es commemora el 30è aniversari de la mort– i Gianni Rodari –que fa cent anys que va néixer–, com també amb la commemoració aquest 2020 de l’Any Internacional de la Salut Vegetal. El conjunt d’activitats es podran consultar al web de Cultura i a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiaSabadell.

Les persones que vulguin descarregar els dibuixos proposats ho poden fer a aquí. A part d’això, es proposa que els ciutadans pengin a la finestra o al balcó de casa un dibuix fet per ells mateixos –de roses o de qualsevol flor o planta– i que després el comparteixin en alguna xarxa social amb l’etiqueta #SantJordiaSabadell, abans del dimecres 22 d’abril. Aquesta iniciativa permetrà decorar la ciutat amb dibuixos diversos i també farcir de propostes una galeria que es podrà consultar al web de Cultura.

Vídeos d’autors locals i lectura dels portaveus municipals

El web mostrarà vídeos que fan arribar els autors locals que han publicat enguany i inclourà enregistraments amb lectures de textos diversos a càrrec de persones relacionades amb el món del llibre i de l’edició locals i ciutadans que així ho vulguin.

La iniciativa es completa amb la lectura d’una versió de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec dels portaveus dels grups municipals, que en llegiran cadascun un fragment.

La difusió de tot aquest material es durà a terme mitjançant diverses accions a diferents xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Youtube. En el cas de Twitter, el compte de les biblioteques municipals difondrà diàriament set vídeos i el dia de Sant Jordi farà difusió de tots els materials.

Aquestes iniciatives vinculades amb Sant Jordi se sumen a altres accions impulsades les darreres setmanes en l’àmbit cultural mitjançant l’etiqueta #JoEmQuedoaCasa. En aquest sentit, s’han agrupat tot un conjunt de propostes variades que les entitats del món del teatre, la dansa, la música, etc. han posat a l’abast del públic de forma telemàtica (#lEspectacleContinuaSabadell) i també les propostes que ofereixen els equipaments i les entitats per les arts i el patrimoni (#ArtiPatrimoniSabadell).