PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Mai
2021

L’Ajuntament publica per primera vegada la destinació de les dotacions econòmiques dels grups municipals

En el proper Ple està previst fer una modificació de l’acord per garantir una millor interpretació i aplicació i ampliar aquesta informació

L’Ajuntament publica per primera vegada la destinació de les dotacions econòmiques dels grups municipals

La ciutadania ja pot consultar la destinació dels recursos atorgats per l’Ajuntament de Sabadell als grups municipals del consistori. Amb l’entrada en vigor de l’acord sobre el control i la publicitat d’aquestes despeses, enguany l’Ajuntament fiscalitzarà la destinació dels imports atorgats als grups, a més de garantir l’accés públic a aquesta informació per mitjà del Portal de Transparència. Segons la llei, aquestes assignacions econòmiques s’han de destinar a pagar despeses de funcionament dels diferents grups municipals, i fins ara aquestes dotacions s’assignaven sense una posterior rendició de comptes ni publicació amb accés públic.

Es tracta d’una actuació que s’emmarca en una de les línies de treball de la regidoria de Transparència sobre el desenvolupament i la garantia del compliment de la normativa de transparència,

“amb la màxima apertura de la informació, el dret d’accés a la informació pública per part de la ciutadania i el foment de la transparència i el retiment de comptes”,

ha volgut destacar la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

“Aquest Ajuntament està fent els deures en matèria de transparència, i la publicació de les despeses dels grups municipals s’emmarca en el deure de retre comptes a la ciutadania sobre els diners públics”, ha dit Morell, ja que “garantim així el dret d’accés a la informació pública, una peça clau per a l’exercici de la bona governança i l’enfortiment de la confiança en les institucions públiques”.

De fet, la segona tinenta d’alcaldessa ha subratllat que

“si som aquí és per treballar per la ciutat i pels sabadellencs i sabadellenques, i treballar també vol dir garantir-ne els seus drets. Ningú entendria que hi haguessin opacitats en qualsevol tipus d’informació de caràcter públic”

Millorar la transparència amb un millor accés i més informació

L’acord sobre la publicació de la destinació de les dotacions als grups municipals va ser aprovat el 2019. Tanmateix, en el proper Ple municipal, que se celebra l’1 de juny, se sotmetrà a votació la seva modificació, ja que en diverses sessions de la Comissió Especial de Transparència i Bon Govern els grups municipals han fet palesa la conveniència de modificar-lo per concretar alguns aspectes que en facilitin la interpretació i aplicació. A més, s’ha considerat oportú ampliar el detall de la informació que es publicarà al Portal de Transparència sobre els conceptes pels que s’han gastat aquests diners.

A més, des de la regidoria es preveu un salt de qualitat durant aquest any mitjançant el desenvolupament i millora de la visualització del Portal de transparència municipal, fent que sigui més fàcil per a la ciutadania l’accés a la informació municipal. Un dels altres objectius que es preveu al Pla de mandat per complir la normativa de transparència s’adreça a la consolidació de la infraestructura ètica de l’Ajuntament, amb la revisió i millora dels instruments i mecanismes dels quals disposa.