PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Maig
2022

L’Ajuntament recorrerà la sentència del TSJC que dona la raó a l’Estat sobre la propietat de la Caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament recorrerà la sentència del TSJC que dona la raó a l’Estat sobre la propietat de la Caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament presentarà recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dona la raó a l’Estat sobre la propietat de la Caserna de la Guàrdia Civil. La sentència, que l’Ajuntament ha rebut avui, estima el recurs d’apel·lació que va presentar el Ministeri de l’Interior contra una altra sentència del desembre del 2020, que va desestimar el recurs presentat pel Ministeri de l’Interior contra els acords adoptats al Ple del 22 de febrer de 2018.

Aquesta nova sentència estableix que l’Ajuntament va infringir els límits de la revisió d’ofici contra la seguretat jurídica al reaccionar tard, al cap de més de deu anys, contra el conveni inicial. A més, considera que el Ple no té les competències per revisar el conveni i que calia acudir a la justícia per obtenir la seva anul.lació. Segons la sentència, aquesta nul·litat  ja s’havia jutjat i no es pot tornar a plantejar l’anul·lació.

Finalment també considera que els acords del Ple van superar la seva potestat, perquè no només va anul·lar el conveni, sinó que també l’Ajuntament en va recuperar la propietat sense seguir el procediment legalment previst. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Suprem en els propers 30 dies.

“Haurem d’acatar les resolucions judicials mentre preparem un recurs. Si la via judicial no té èxit, s’estudiaran altres camins per fer possible tenir la caserna en mans de la ciutat”,

ha afirmat Mar Molina, Regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica

L’acord del Ple el febrer 2018

El Ple va acordar al febrer 2018, amb l’anterior equip de Govern municipal, que l’Ajuntament prengués possessió plena i efectiva de la totalitat dels immobles que configuren l’antiga Caserna en coherència amb el dictamen emès poc abans per la Comissió Jurídica Assessora. I és que en un informe d’aquest organisme consultiu, dependent de la Generalitat de Catalunya,  s’havia resolt l’existència de les dues causes de nul·litat de ple dret –la manca del procediment establert legalment i incompetència orgànica manifesta–, que fonamentarien la revisió d’ofici dels actes administratius relacionats amb la Caserna.

Al juny 2020 l’Estat va recórrer els acords del Ple, en considerar que no podia declarar la nul·litat del conveni entre Ajuntament i Estat sobre la Caserna de la Guàrdia Civil del 2006. La primera sentència del desembre del 2020 donava la raó a l’Ajuntament, però el Ministeri de l’Interior va presentar un nou recurs, que és el que ara ha resolt el TSJC.

Categories Ajuntament Tags Caserna Guàrdia Civil