PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Març
2020

L’Ajuntament té a punt l’operatiu per distribuir les targetes moneder que enviï la Generalitat per a les famílies amb fills que tenen ajut menjador

L’Ajuntament té a punt l’operatiu per distribuir les targetes moneder que enviï la Generalitat per a les famílies amb fills que tenen ajut menjador

L’Ajuntament té preparat el dispositiu per fer la distribució de les targetes moneder que han d’arribar de la Generalitat destinades a famílies amb fills que tenen concedit un ajut menjador. Si, tal com s’espera, les 5.400 targetes arriben demà, llavors mateix s’iniciarien les trucades a les famílies beneficiàries per articular-ne el lliurament, que començaria dimecres a diferents centres educatius de la ciutat. En qualsevol cas, es contactarà amb cada família per establir data, hora i lloc, tot respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària. Aquesta és una de les qüestions tractades avui en la reunió telemàtica del Comitè de Seguiment que diàriament avalua l’estat de la ciutat en relació amb el COVID-19 i pren les mesures adients.

  1. Les targetes moneder que es rebran de la Generalitat tenen com a objectiu substituir l'import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribin, l’Ajuntament continua endavant amb el mecanisme impulsat per garantir l’alimentació dels infants per mitjà de prestacions d’urgència social.
  1. L’Ajuntament recorda la importància de respectar el confinament i fa una nova crida perquè la ciutadania resti a casa. Des del diumenge 15 de març, la Policia Municipal ha interposat 314 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 97 de les quals es van interposar ahir. També des de diumenge, dia 15, s’han comptabilitzat avisos a més de 3.000 persones a la via pública. La Policia Municipal continua fent controls i recorreguts en cotxe per comprovar si s’està complint amb el confinament i recordant les recomanacions a la ciutadania per mitjà dels altaveus.
  1. Pel que fa a la neteja viària i per tal de contribuir a frenar la propagació del virus, s’ha posat en marxa un nou sistema pel qual l’empresa concessionària, SMATSA, netejarà amb hipoclorit i sistemes a pressió espais i baranes d’accés al Taulí, CAP o mercats i continuarà netejant amb maquinària, aigua i sabó altres espais públics. Per la seva part, l’ADF netejarà amb hipoclorit accessos a residències i també les marquesines i s’organitzaran dispositius en altres espais que es considerin especialment sensibles. Si finalment la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’incorpora per desinfectar els llocs més concorreguts, el servei es reajustarà per tal que sigui com més eficient millor.
  1. Després d’uns dies tancat al públic per qüestions organitzatives, el CAP Concòrdia ha tornat a obrir avui dilluns en horari habitual, de 8 del matí a 8 del vespre.
  1. Els mercats municipals ajusten els horaris de funcionament. Són els següents:
  • Mercat Central: de dilluns a dijous, de 8 a 14 h / divendres, de 8 a 18 h / dissabte, de 8 a 14 h
  • Mercat de la Creu Alta: de dilluns a dijous, de 8 a 14 h / divendres, de 7 a 15 h / dissabte, de 7 a 14 h
  • Mercat dels Merinals: de dilluns a dissabte, de 8.30 a 14 h i de 17 a 19 h
  • Mercat de Torre-romeu: de dilluns a dijous, de 8 a 14 h i de 17 a 19 h / divendres i dissabte, de 8 a 19 h
  • Mercat de Campoamor: dilluns, de 8 a 13 h / de dimarts a dijous, de 8 a 14 h / divendres-dissabte, de 7.30 a 14 h

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica.

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags Comitè d'emergències, coronavirus, Covid-19, JoEmQuedoaCasa