PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
Setembre
2019

L’Ajuntament vol expressar el seu total suport a Mirna Lacambra, alhora que lamenta i condemna les faltes de respecte i insults que ha patit durant el pregó de la Festa Major

L’Ajuntament vol expressar el seu total suport a la presidenta i fundadora de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra,  alhora que lamenta profundament i condemna la falta de respecte i els insults rebuts durant la seva intervenció des del balcó de l’Ajuntament com a pregonera de la Festa Major de Sabadell.

En aquest sentit, i des del més absolut respecte a la llibertat d’expressió, que cal fomentar i garantir, l’Ajuntament entén que aquest dret no té res a veure amb els insults o escridassades a una ciutadana que ha volgut sumar-se a la festa, avalada per una trajectòria artística i social, així com pel seu compromís amb Sabadell.  

Mirna Lacambra és una de les artistes més reconegudes de la ciutat. A més d’una destacada trajectòria musical, l'any 1982 va fundar l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell i per mitjà d'aquesta associació, i amb col·laboració de la Generalitat de Catalunya, es va crear el circuit d'Òpera a Catalunya, que permet representar per diverses ciutats catalanes les diferents produccions operístiques produïdes a Sabadell.

El 2001 va rebre la Creu de Sant Jordi i, el 2006, la Medalla de la ciutat de Sabadell al mèrit cultural. El pregó d’avui era l’oportunitat d’un reconeixement de la ciutat a la seva carrera artística i a la seva dedicació a Sabadell.

Les entitats convocants de l’escridassada i els insults no tenen cap dret a privar al  conjunt de la ciutadania d’un acte festiu com aquest. Ningú té dret a prendre-li la festa a la resta de sabadellencs i sabadellenques, que no tenen perquè renunciar a celebrar la Festa Major amb tota normalitat.