PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Març
2016

L’alcalde de Sabadell cessarà l’actual vicepresident de la Comissió de seguiment del reglament d’ús i accés als mitjans públics de comunicació local

El Govern no delegarà cap responsabilitat política en una persona que es trobi en situació d’investigat per la justícia

L’alcalde de Sabadell Juli Fernàndez cessarà a Josep Ayuso com a vicepresident de la Comissió de seguiment del reglament d’ús i accés als mitjans públics de comunicació local.

Aquesta decisió l’ha pres després que el Grup Municipal Socialista (GMS) hagi ratificat a Josep Ayuso com a representant a ostentar aquesta vicepresidència, en resposta a la comunicació formal que el propi alcalde va fer a Ayuso de que el grup municipal socialista nomenés un nou representant a aquesta comissió.

A l’inici del mandat, l’alcalde va cedir la vicepresidència, que ostenta de forma natural en funció del càrrec, fruit de l’acord entre el Govern i els grups municipals a l’oposició. Segons aquest acord, les vicepresidències a les cinc comissions especials de l’Ajuntament, quedaven delegades als diferents grups municipals, en un repartiment acordat i proposat per ells mateixos.

En aquest sentit, el Govern va rebre la proposta que la vicepresidència de la comissió de seguiment del reglament d’ús i accés als mitjans públics de comunicació d’àmbit local estigués ostentada pel GMS, qui va nomenar a Ayuso al capdavant.

És compromís del Govern municipal no tenir cap persona imputada per causes relacionades amb la gestió pública. A més, cal recordar també, que al febrer de 2013, el Ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar una proposició a favor de substituir els càrrecs electes i de confiança, imputats pel cas Mercuri, de les seves responsabilitats polítiques.

Per tant, donada la recent imputació de Josep Ayuso, i seguint l’acord inicial arribat amb el Govern en relació a les vicepresidències de les comissions especials, és que es va demanar al Grup municipal socialista que nomenés una altra persona com a representant al càrrec d’aquesta vicepresidència.

Davant la ratificació formal d’Ayuso per part del GMS fa, per tant, que en els propers dies l’alcalde signi el decret de cessament d’Ayuso al capdavant d’aquest càrrec, que ostentava per delegació d’alcaldia.