PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Juliol
2014

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, pren part a la sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental

Aquest migdia ha tingut lloc una nova trobada del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental a la seu del Consell Comarcal

Aquest migdia ha tingut lloc una nova trobada del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental a la seu del Consell Comarcal. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha participat a la sessió i ha presentat la situació actual del pacte per la reindustrialització.

Joan Carles Sánchez ha fet un repàs d’aquest tema i ha qualificat la reindusrtrialització

d’estratègia política comarcal. Precisament en una trobada sobre l’Àmbit B30, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va constatar que els municipis, per la via urbanística, han de fer accions per fer atractiu el sòl industrial a empreses que puguin venir de fora.

L’alcalde ha afegit també que

és obvi que estem en un moment que, tot i una certa recuperació de les dades d’atur que tenim avui, la conjuntura no ha fet un canvi substancial i des del punt de vista de cohesió de la comarca, és necessari un retorn a la indústria.

Pla d’Actuació Comarcal

Durant la sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses també s’ha donat el vist-i-plau a la pròrroga i ampliació del Pla d’Actuació Comarcal (PAC), que inclourà noves actuacions pel que fa a la prevenció d’incendis. La modificació del PAC està estretament lligada al projecte “Boscos del Vallès”, que avança amb acords amb diferents administracions i amb la definició de les actuacions.

En aquest sentit, Sánchez ha assenyalat

que és un acord per anar tots a una i avançar en la idea de reduir el nivell de combustible dels boscos.                 

El projecte “Boscos del Vallès” és un programa de prevenció d’incendis forestals en dues vessants. Un, el reforç de les infraestructures per a la prevenció d’incendis (punts d’aigua, accessos al bosc, neteja de franges). I l’altre, una línia innovadora de treball, la utilització de la biomassa per a la generació d’energia renovable a la comarca. El projecte es desenvoluparà fins l’any 2017, finançat amb subvencions de diverses administracions i amb una part de recursos propis. L’objectiu és fer un pas més enllà en la prevenció d’incendis i tenir impacte en la disminució de la biomassa que genera el perill d’incendi.

Beques menjador

D’altra banda, en el transcurs de la trobada d’avui s’han fet públiques les dades de les sol·licituds de beques de menjador per al curs escolar 2014-2015. Inicialment les peticions han registrat un increment del 25% respecte al curs que ha acabat, quan se’n varen demanar 9.573. Aquest increment fa que a la comarca un total de 12.796 nens i nenes necessitin d’un suport econòmic per tal de poder dinar a l’escola.

Sobre aquest tema, l’alcalde de Sabadell ha recordat que “la realitat dels municipis és que hi ha molts infants que no tenen les ajudes necessàries per un ensenyament i una alimentació de qualitat. Els ajuntaments estem donant resposta a aquestes necessitats perquè en el fons és lluitar contra la pobresa. El conjunt dels municipis de la comarca està fent front a les necessitats de les famílies de la mà d’entitats privades com ara Càritas, Creu Roja, així com entitats i parròquies”.