PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Març
2016

L’alcalde de Sabadell valora molt positivament l’anunci de la creació de dos nous jutjats a Sabadell

L’anunci l’ha fet el conseller de Justícia que ha estat de visita a la ciutat per a participar en un congrés sobre mediació

L’alcalde de Sabadell valora molt positivament l’anunci de la creació de dos nous jutjats a Sabadell

 

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha visitat la ciutat amb motiu de la seva participació al Primer Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació, que se celebrarà a Sabadell els dies 10 i 11 de març.

Prèviament, Mundó, ha estat rebut a l’Ajuntament de Sabadell per l’alcalde, Juli Fernàndez, i la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz.

El titular de Justícia ha signat en el llibre d’honor de la ciutat i posteriorment ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, on li ha anunciat que de la proposta dels 9 Jutjats nous que es crearan a Catalunya, dos estaran ubicats a Sabadell.

La Generalitat de Catalunya ha traslladat al Ministerio de Justicia, qui en té la competència, aquesta demanda, un cop analitzada la situació catalana en aquest àmbit i on s’ha posat de manifest també que el partit judicial de Sabadell ha de suportar molta càrrega judicial.

En aquest sentit l’alcalde, ha celebrat l’anunci ja que es tracta d’una reivindicació històrica de la ciutat i, per tant, li ha traslladat al conseller el seu total suport i col·laboració per aconseguir que el Ministerio faci efectiva amb la màxima celeritat aquesta petició.

Al mateix temps, Fernàndez, ha fet coneixedor també al conseller de la problemàtica del Registre Civil de Sabadell en relació, especialment, amb els temes d’estrangeria i els llargs temps d’espera que han de patir els usuaris a l’hora de realitzar els diferents tràmits. Aspecte que Mundó, ha recollit i s’ha compromès a traslladar al Ministerio de Justicia per trobar solucions al més aviat possible.

El Primer Congrés Estatal Interprofessional de Mediació a Sabadell

L’alcalde de Sabadell ha participat aquest matí a la inauguració del Primer Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació que, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, es fa a la ciutat durant dijous i divendres.

A la inauguració han participat també el conseller de Justícia, Carles Mundó; el president del consell de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca i el president de la Comissió de Mediació i degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell, Juan Antonio Cazorla.

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha destacat la importància que té per a la ciutat acollir congressos especialitzats com aquest ja que

ajuden a situar Sabadell en una posició de lideratge

a més, ha afegit Fernàndez

el fet que tracti sobre mediació, un mètode de resolució de conflictes que aposta per la via del diàleg per a resoldre els problemes de les persones és per nosaltres prioritari

Categories Ajuntament Tags jutjats, mediació