PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Gener
2021

L’alcaldessa de Sabadell es va reunir ahir amb Endesa, que es compromet a escoltar les propostes municipals i a informar de les inversions que realitzarà

L’alcaldessa de Sabadell es va reunir ahir amb Endesa, que es compromet a escoltar les propostes municipals i a informar de les inversions que realitzarà

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i altres alcaldes i alcaldesses, es van reunir ahir amb Endesa, que es va comprometre a escoltar les propostes dels municipis en relació a la millora de la xarxa elèctrica i a informar-los de les inversions que la companyia realitzarà en les seves infraestructures. És una de les conclusions de la trobada telemàtica per buscar solucions als talls de llum reiterats.

Durant la reunió també es va acordar revisar els protocols de comunicació directes entre la companyia i cadascun dels ajuntaments per donar una millor atenció als veïns i veïnes afectats així com facilitar una resposta àgil i eficient que permeti resoldre situacions puntuals.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, “la trobada ha estat productiva i esperem que això sigui un punt de partida per donar sortida a aquesta problemàtica que estan vivint diàriament molts ciutadans i ciutadanes i que s’ha posat especialment en evidència els darrers dies durant l’onada de fred. El que era evident és que la situació és inacceptable i insostenible i no ens quedarem de braços creuats. Aquesta reunió és un primer pas, però continuarem treballant i reclamant davant qui calgui perquè els talls de llum es solucionin”.

En aquest sentit l’alcaldessa ha destacat que “tot i que comencem a donar passes, l’Ajuntament continuarà fent costat a tots els veïns i veïnes afectats, donant tota l’atenció, suport i acompanyament per recollir les dades que siguin necessàries i acompanyar-los en el procés de reclamació”.

Entre divendres i dimarts la Policia Municipal ha aixecat 79 actes relacionades amb els talls de llum a la ciutat i s'ha traslladat a fiscalia els casos que poguessin ser constitutius de delicte per vulneració del dret d’accés a subministrament energètic. Paral·lelament l’Ajuntament ha posat en marxa diversos mecanismes per donar suport a les persones afectades i representants del Govern municipal estan en contacte amb les associacions de veïns i veïnes de les principals zones afectades per fer seguiment constant de la situació i informar-los de  totes les accions que s’estan impulsant.

Precisament a la trobada d’ahir es va demanar a Endesa la màxima diligència i sensibilitat davant les queixes o reclamacions que puguin rebre per part dels usuaris i usuàries. En el cas de Sabadell, l’afectació dels darrers dies ha afectat centenars de famílies de diversos barris de la ciutat com Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Rull-Cifuentes, Torre-romeu, Eixample, La Plana del Pintor i Campoamor-Espronceda

Categories Ajuntament, Economia i treball Tags alcaldessa de Sabadell, Endesa, informar de les inversions, Marta Farrés