PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
abril
2020

L’alcaldessa de Sabadell i la consellera de Salut han visitat l’hospital temporal Vallès Salut a la Pista Coberta i la Corporació Sanitària Parc Taulí

L’alcaldessa de Sabadell i la consellera de Salut han visitat l’hospital temporal Vallès Salut a la Pista Coberta i la Corporació Sanitària Parc Taulí

Els treballs per enllestir al més aviat possible el nou hospital temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme han continuat amb intensitat aquest cap de setmana. A hores d’ara l’estructura a patir de plafons s’ha finalitzat i els treballs d’instal·lacions elèctriques i de comunicacions estan avançats. Avui han arribat els primers llits articulats, que s’han començat a col·locar, com també tauletes de nit i coixins. Aquest matí han visitat la Pista Coberta l’alcaldessa, Marta Farrés, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per veure in situ el desenvolupament del projecte. Prèviament havien visitat la Corporació Sanitària Parc Taulí per conèixer de primera mà els espais habilitats que, al llarg de la propera setmana, acolliran nous llits d’UCI amb els quals es podria donar suport a altres hospitals de Catalunya.

L’avenç del nou hospital temporal i la situació del Taulí han estat avui dues de les qüestions tractades al Comitè d'Emergències Municipal, encarregat d’analitzar la situació de la ciutat en relació amb el coronavirus.

  1. L’hospital temporal Vallès Salut acollirà entre 210 i 240 llits destinats a pacients que precisin atenció mèdica però no en situació semicrítica o crítica. Els pacients que s’hi traslladaran permetran alleugerir la situació al Taulí i ampliar la seva capacitat per acollir pacients amb una major afectació i que precisin d’atenció a les instal·lacions de la Corporació.
  2. En relació amb el Taulí, al llarg dels propers dies, la institució podria multiplicar per 10 la seva capacitat de llits d’UCI per atendre els pacients més crítics davant la pandèmia per coronavirus. Actualment, el Parc Taulí gairebé ja ha triplicat la seva capacitat de llits d’UCI. A més a més, l’hospital sabadellenc ha estat designat pel Servei Català de la Salut per posar en marxa una gran UCI, amb una capacitat de 217 llits més, que podrien donar suport a hospitals de tot Catalunya en cas que fos necessari. Més informació.
  3. Pel que fa a l’atenció primària i amb la finalitat de donar una millor atenció, a partir de demà dilluns, 6 d’abril, el CAP Ca n’Oriac, atendrà de 8 a 20h de dilluns a diumenge. De dilluns a divendres però, només farà atenció a la població adulta. L’atenció pediàtrica es farà al CAP Concòrdia. D’altra banda, el CAP Nord romandrà tancat. L’atenció a la població adulta es farà al CAP Ca n’Oriac i l’atenció de pediatria al CAP Concòrdia.
  4. Fins divendres s’havien realitzat trucades a 2.100 persones grans de Sabadell que viuen soles per veure com es troben i si necessiten algun tipus de suport. L’Ajuntament vol recordar que en les trucades no se’ls demanen dades de tipus personal i que són comunicacions per comprovar la seva situació. Les trucades s’estan realitzat per mitjà d’un operatiu d’unes 200 persones, entre les quals hi ha treballadors i treballadores municipals i també regidors i regidores del consistori, que trucaran 4.600 persones. Les necessitats es deriven a Acció Social o a les xarxes de suport que han anat sorgint arreu de la ciutat en l’àmbit del Voluntariat. L’acció se suma a les trucades que s’estan fent des de fa dies des d’Acció Social, el servei de teleassistència i el SAD a prop de 3.800 persones que precisen de més atenció, atesa la seva especial vulnerabilitat.
  5. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dissabte, la Policia Municipal ha interposat 803 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 54 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Salut Tags ajuntament, Atenció Primària, coronavirus, Covid-19, gent gran, Hospital Parc Taulí, Hospital Temporal, Policia Municipal