PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Febrer
2014

L’Associació del Rebost Solidari i l’Ajuntament de Sabadell intervenen al Parlament de Catalunya

En el marc de la Setmana de l’Harmonia Interconfessional sobre “La contribució de les religions a les conseqüències de la crisi”

Ahir a la tarda va tenir lloc un acte institucional al Parlament de Catalunya, organitzat pel Grup de Treball Estable de les Religions, per commemorar la Setmana de l’Harmonia Interconfessional, amb el lema “La contribució de les religions a les conseqüències de la crisi”.

L’Associació Rebost Solidari i l’Ajuntament de Sabadell van ser convidats a l’acte per  presentar la experiència de treball en comú per gestionar el dispositiu municipal de subministració d’aliments de subsistència per a famílies amb necessitats socials. Una experiència que contribueix, des de la diversitat de creences i conviccions, a donar resposta a la necessitat social de les 2.700 famílies de Sabadell que atenen actualment per garantir-les una alimentació bàsica, amb criteris d’equitat i solidaritat.

La experiència va ser exposada per Pepi Rodríguez, presidenta del Rebost Solidari; Angela Raurell, membre de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell i Olga Jiménez, cap de servei de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania. En la seva exposició van destacar que el Rebost Solidari està integrat per 26 entitats de la ciutat, tant religioses com laiques, que es coordinen per tal de garantir lots d’aliments de subsistència, de manera coordinada amb els Serveis Socials municipals. Els aliments que es proporcionen són aportats pel Banc d’Aliments Provincial, pel Programa de la Unió Europea, per campanyes de recapte a la ciutat i per les aportacions econòmiques de l’Ajuntament de Sabadell, fent possible que els lots alimentaris estiguin garantits puntualment. La gestió d’aquest dispositiu es fa des de l’any 2009 gràcies al contracte de servei que l’Ajuntament de Sabadell manté amb l’Associació Rebost Solidari de Sabadell.

L’experiència presentada conjuga l’acció social amb la iniciativa d’entitats de diferents creences i conviccions de la ciutat que aporten professionalitat i un alt grau de compromís, cosa que es manifesta a través dels més de 250 voluntaris que col·laboren en el projecte. Aquests vincles interconfessionals tan arrelats són presents també a Sabadell en altres iniciatives com la Taula de Creences i Conviccions, la Jornada de portes obertes al centres de culte que es celebra anualment i l’impuls del Memorial Àlex Seglers.

L’acte va ser presentant per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; el Dr. Antoni Matabosch, president del Grup de Treball Estable de Religions; Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i Ignasi Garcia Calvel, director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Categories Ajuntament, Cooperació, Drets Civils i Gènere, Serveis socials Tags acció social, ajuntament, drets civils, Generalitat, Parlament de Catalunya