PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Novembre
2015

La ciutadania podrà prioritzar les actuacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Sabadell

Les aportacions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) podrien suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros per a Sabadell

rp DUS24I

L’objectiu és generar llocs de treball en l’àmbit de les noves economies de sostenibilitat, d’eficiència i de qualitat de l'espai urbà, que permetin la reactivació econòmica i productiva, l’impuls de la cohesió social i l'accés als recursos bàsics dels sectors socials més desafavorits.

 

En aquest sentit, Maties Serracant, tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha recalcat que

també és un objectiu del govern planificar estratègicament les accions que s’han de dur a terme i, posteriorment, avaluar-les. Precisament ara l’Estratègia DUSI permet generar espais per repensar la ciutat, amb la intenció d’afavorir la cohesió social i l’eficiència energètica

Per participar en aquest procés s’han previst dues vies. D’una banda, un qüestionari en línia que estarà accessible al web municipal www.sabadell.cat fins a l’1 de desembre.

D’altra banda, una jornada de debat presencial i de treball cooperatiuamb la ciutadania en general i, especialment, amb el teixit associatiu organitzat a la ciutat, que permetrà participar activament en les línies d'actuació estratègiques del projecte. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 27 de novembre, de 18 a 20.30 h, al Casal Pere Quart. Per participar-hi tan sols es sol·licita, prèviament, la inscripció de les persones interessades.

A la sessió es farà la presentació del projecte, tres taules de treball repartides en diferents eixos temàtics i un plenari de conclusions. Els resultats s’incorporaran al projecte, que posteriorment s’haurà de sotmetre a la valoració del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Glòria Rubio, regidora de Participació, ha afirmat que

el principal objectiu d’aquest procés es validar i millorar l’estratègia de ciutat i donar prioritat a les propostes que prèviament han treballat els serveis tècnics

Horitzó 2020: nova estratègia de ciutat

L’estratègia DUSI proposa diverses actuacions a la ciutat, que l’Ajuntament presentarà a la convocatòria de cofinançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es preveu que pugui suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros a Sabadell. Les accions s'executaran de forma progressiva en el període 2016-2020, sempre que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, com a organisme gestor dels fons FEDER, accepti aquest projecte. Un cop validat, les accions proposades per l'Ajuntament de Sabadell seran cofinançades pel FEDER, que aportarà el 50% del cost. L’altra meitat serà de finançament municipal o a través d’altres subvencions.

Els reptes d’aquesta estratègia es basen en la consecució d'objectius relacionats amb els conceptes de ciutat sostenible, integradora i intel·ligent i que han d’acomplir amb els reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. Es concreten a millorar l’accés, l’ús i qualitat de les TIC; afavorir el pas a una economia de baix nivell d’emissió de carboni; conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos, així com també la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Categories Ajuntament, Economia i treball, Treball Tags economia