PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Març
2021

La comissió de seguiment del Pla COVID-19 conclou que més del 80% de les accions estan començades

Reunida avui, ha analitzat el segon informe trimestral d’avaluació i execució de les mesures

La comissió de seguiment del Pla COVID-19 conclou que més del 80% de les accions estan començades

La comissió de seguiment del Pla COVID-19 s’ha reunit per avui per conèixer la situació de les mesures proposades en el document Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi, aprovat el juliol de l’any 2020, i que recull prop d’un miler de mesures per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. La comissió ha analitzat el segon informe de seguiment, que mesura i avalua el grau d’execució de les propostes fins al mes de febrer d’enguany. El programa d’avaluació preveu que al mes de juny tindrà lloc la tercera reunió de seguiment del Pla.

Pel que fa l’estat d’execució, al final de febrer ja s’havia començat el 86,3% de de les propostes que estableix el Pla, és a dir, 813 accions de les 942 proposades. I el 42,5% del Pla ja està totalment executat, és a dir, 401 propostes. Ara mateix, queden 98 propostes per començar –el 10 %–, mentre que 31 –el 3%– s’han desestimat o anul·lat per motius varis. En la sessió de juny s’actualitzaran també les dades econòmiques, tal com es va fer el novembre passat.

El document classifica les diferents actuacions a executar en cinc àmbits: Protecció i apoderament de les Persones; Reactivació Econòmica; Urbanisme, Espai Públic i Mobilitat; Cultura i Esports. A més, hi ha un sisè àmbit de caràcter general on s’inclouen 16 mesures que no són específicament de cap dels cinc àmbits anteriors.

Així, seguint aquesta classificació, l’estat d’aplicació és el següent:

  • Protecció i Apoderament de les Persones (332 propostes): estan en procés d’execució 299 propostes (90%) i ja se n’han acabat totalment 193 (58%).
  • Reactivació Econòmica (255): s’han iniciat 219 de les actuacions (85,8%) i se n’han acabat 74 (29%).
  • Urbanisme, Espai Públic i Mobilitat (132): hi ha en procés 119 propostes (90,1%) i se n’han acabat de forma total 27 (20,4%).
  • Cultura (162): fins al final de febrer s’han començat 124 propostes (76,5%) i se n’han acabat 72 (44,4%).
  • Esports (47): s’han començat 41 accions (87,1%) i se n’han acabat 24 (51%).

Del total de les 16 mesures de caràcter més genèric se n’ha executat ja el 100%.

Estat d’execució pressupostària

El desenvolupament de les actuacions plantejades al Pla COVID-19 compta amb un pressupost global de 9,9 milions d’euros. L’estimació inicial aprovada al juliol era de 7,9 milions. El creixement dels recursos econòmics necessaris han estat per la major prestació d’alguns serveis essencials, per a la compra de material de protecció (mascaretes, guants, solucions hidroalcohòliques, mampares protectores, etc.), tant de la plantilla municipal com de col·lectius que en poguessin necessitar (esplais, residències, etc.).

L’avaluació d’aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE

logosSOC

Categories Ajuntament, coronavirus Tags comitè de seguiment, coronavirus, Covid-19, Mesures Covid-19