PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Setembre
2021

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 es reuneix a fi d’abordar els reptes postcovid del territori

Sabadell acull la primera reunió presencial de l’executiu de l’entitat des de l’inici de la pandèmia provocada per la COVID-19

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 es reuneix a fi d’abordar els reptes postcovid del territori

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 s’ha reunit a Sabadell, per primer cop de forma presencial després de l’esclat de la COVID-19. La reunió ha servit per fer balanç de la feina que s’està realitzant des de l’associació; així com per abordar els reptes i necessitats que caldrà entomar des del territori en la nova etapa postpandèmia i amb l’arribada dels fons Next Generation EU.

Josep Monràs, president d‘Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, ha destacat que l’entitat té la voluntat de

“maximitzar esforços perquè la reactivació econòmica sostenible, acompanyada de la investigació i la innovació, ajudi a generar ocupació” i en aquest sentit ha destacat que se seguirà treballant per “potenciar els projectes de l’entitat, com el Hub b30 o la Xarxa d’Acció Circular B30 (XAC B30). El paper que tenim com a Associació per fer sentir la nostra veu i representar els interessos de tots els agents que formen part del nostre territori”.

Per a l’alcaldessa de Sabadell i vicepresidenta de l’entitat, Marta Farrés, l’Associació

"és un exemple de la importància de la concertació territorial i de la suma d’esforços per assolir objectius compartits”. Farrés també  ha destacat que  “Necessitem teixir complicitats entre agents econòmics, administracions públiques i generadors de coneixement i d’innovació per competir en un mon global”.

En aquest sentit, Farrés ha valorat la rellevància que l’Ajuntament de Sabadell dona a aquests espais, com l’Àmbit B30 o l'acabat de constituir Arc Metropolità.

Objectius de desenvolupament Sostenibles (ODS)

 A la Comissió Executiva d’aquest dimarts s’ha presentat el document de Diagnosi i alineament de les accions de l’Associació Àmbit B30 amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en què s’ha estat treballant els darrers mesos amb l’objectiu d’identificar les accions dutes a terme per Àmbit B30 vinculades als ODS; alinear les accions i activitats de l’Associació amb els objectius recollits, i avaluar, a partir d’indicadors d’organismes públics, per fer seguiment del seu progrés anualment amb dades accessibles, contrastables i comparables.

Grups de Treball

 La reunió de l’Executiva ha analitzat també la feina que s’està realitzant des dels diferents grups de treball existents. En aquest sentit, s’han valorat positivament els resultats del Hub b30, tres anys després de la seva creació. El Hub, que aglutina els principals agents d'innovació ubicats a l'eix de la B-30, actua com a connector del territori articulant-se a partir de quatre eixos: la innovació, la cooperació entre tots els agents, la resiliència per tenir la capacitat d’adaptar-se a la incertesa i la competitivitat del territori.

També s’ha fet repàs dels treballs realitzats per la Xarxa d’Acció Circular B30 (XAC B30) per potenciar l’economia circular al territori de la B30. En aquest sentit, el grup motor treballa per impulsar la visió circular de l’Àmbit B30, amb la connexió d’agents i iniciatives clau, l’activació del teixit industrial, l’acció circular i la posada en comú d’aprenentatges i casos d’èxit.

L’Associació també continuarà defensant els interessos del territori en matèria d’infraestructures i de mobilitat, la millora en les dotacions tecnològiques en polígons industrials i altres àrees d’activitat econòmica.

D’altra banda, durant la trobada, s’ha mostrat el condol unànime de tota l’entitat per la pèrdua d’Antonio Franco que, com a president dels Amics de la UAB, va tenir un paper rellevant entre els anys 2010 i 2014 en la constitució i consolidació de l’Àmbit B30.

A la reunió hi han participat alcaldes, alcaldesses i representants en l’executiva de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Martorell, Cambra de Comerç de Sabadell, Comissions Obreres i Fundació per la Indústria i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Categories Ajuntament, Next Generation, Fons Europeus Tags Àmbit B30, Next Generation