PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Gener
2021

La concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà a Pere Casaldàliga es porta dimarts al Ple municipal

La concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà a Pere Casaldàliga es porta dimarts al Ple municipal

El proper dimarts es portarà a aprovació definitiva del Ple municipal la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Pere Casaldàliga i Pla. El religiós claretià, referent en la defensa i la lluita de drets per aconseguir una vida digna de les persones, va tenir una relació molt important amb Sabadell, ja que va ser a la nostra ciutat on va començar la seva tasca com a sacerdot l’any 1952.

L’expedient arriba Ple un cop finalitzats els tràmits administratius corresponents, ja que, d’acord amb el que estableix el Reglament de Protocol i Cerimonial de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha de complir amb un període d’instrucció per justificar l’atorgament de la Medalla de la Ciutat. Durant el transcurs d’aquesta fase, diverses entitats, col·lectius i persones han aportat arguments i mèrits que fan que Pere Casaldàliga sigui creditor de la Medalla.

Nascut a Balsareny (Bages), Pere Casaldàliga és una de les figures més destacades de la teologia de l’alliberament. A més de missioner claretià, Casaldàliga també va exercir com a professor a Sabadell, a on va fer una tasca social molt important durant més de 6 anys. Reconegut arreu del món per ser un clar defensor dels drets dels més desfavorits, ell mateix va reconèixer que la nostra ciutat va marcar la seva trajectòria i el seu posicionament.

Categories Ajuntament Tags Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà, Pere Casaldàliga