PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Febrer
2014

La Junta de Portaveus aprova una moció en defensa del model educatiu i la llengua davant els nous atacs judicials

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una moció en defensa del model educatiu i la llengua davant els nous atacs judicials

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest matí una moció en defensa del model educatiu i la llengua davant els nous atacs judicials. La moció, presentada pels grups municipals del PSC, CiU, ES, ICV i EUiA, s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor dels grups proposants i el vot en contra del PP.

Els acords assolits són:

Primer. Manifestar el rebuig a les interlocutòries dictades pel TSJC el 31 de gener del 2014 que imposen una quota lingüística del 25% en castellà a les escoles i la politització que constantment es fa de la llengua i d’un conflicte que no és real ni existent.

Segon. Denunciar el risc de trencament social, desigualtat i discriminació que suposa aquesta nova ofensiva judicial, tot refermant  el nostre compromís amb el model català d’immersió lingüística, que no només no pot aturar-se, sinó que cal que segueixi avançant per la cohesió social i la formació de qualitat dels alumnes, tenint en compte els reptes plantejats per la societat del segle XXI amb un alumnat amb més de 100 llengües d’origen.

Tercer. Donar suport al Govern de la Generalitat de Catalunya en el seu compromís de mantenir el sistema d’immersió lingüística en llengua catalana, en la presentació dels recursos als respectius tribunals i en la defensa de la legalitat de la LEC.

Quart. Donar suport al conjunt de la comunitat educativa del país i, de forma més particular, a la direcció de les Escolàpies de Sabadell, com també, als altres quatre directors dels centres afectats per la sentència del TSJC. Encoratjar també als consells escolars a sumar-se al clam per defensar l’escola catalana en llengua i continguts.

Cinquè. Enviar aquesta moció al TSJC, al president del Govern espanyol, als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, al Consell Escolar Municipal, al Consell Escolar de Catalunya, a l’entitat Somescola.cat i als directors/es de totes les escoles del municipi.

Categories Ajuntament, Educació Tags ajuntament, educació, Junta de Portaveus