PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2014

La Junta de Portaveus aprova una proposició amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la bifòbia i la transfòbia

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest matí una proposició d’alcaldia amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora el proper 17 de maig. La proposta s’ha aprovat per unanimitat

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest matí una proposició d’alcaldia amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que es commemora el proper 17 de maig. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

 

Els acords són els següents:

Primer: Mantenir la bandera irisada al balcó central del consistori el proper 17 de maig i el 28 de juny.

Segon: Informar la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, com del dret a la diferència i l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals, així com combatre els rumors presents a la ciutat envers el col·lectiu LGTBI.

Tercer: Oferir recursos sobre la diversitat afectivo-sexual i l’eradicació de l’homofòbia als centres d’ensenyament, tutors, consells escolars, alumnes d’ESO i AMPES, tot distribuint les publicacions del Sabadell Atenció Jove d’aquesta temàtica i presentar públicament enguany els nous apunts (nº22) sobre EL BULLING (assetjament escolar, en particular l’homofòbic) . I continuar difonent també els  monogràfics sobre “Homofòbia i Orgull gai” editats cada any per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania , allà on sigui adient.

Quart: Realitzar un acte central commemoratiu entorn el fet de l’homofòbia i la transfòbia al món i convidar les entitats de la ciutat a participar en aquesta commemoració i difondre els articles 40.7 i 40.8 del vigent Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Cinquè: Realitzar periòdicament xerrades/tallers sobre com tractar la diversitat afectivo-sexual i de gènere i sobre la temàtica LGTB, adreçats a professionals que desenvolupin tasques informatives o de dinamització amb adolescents i joves en l’àmbit de l’educació en el temps lliure.

Sisè: Sensibilitzar a la societat en general sobre els riscos i la vulnerabilitat que pateix la joventut LGBTI,  i al jovent amb particular, amb el material pedagògicEl rap contra la homòfobia “, editat el 2013, i que continua posant a disposició de   tots els centres d’ensenyament secundari , Escoles d’adults i espais d’oci  de la ciutat  junt amb la realització de programes i  actes que eduquin vers el respecte a la diversitat sexual , de forma inclusiva i respectuosa.

Setè: Incloure una nova proposta pedagògica, anomenada NO SÓN BROMES. Taller sobre bulling-assetjament homofòbic,  al programa “Ciutat i escola”; aquesta proposta formarà part de l’oferta educativa  del curs escolar 2014-2015, estarà adreçada a l’alumnat d’ESO i aportarà recursos pedagògics al professorat.

Vuitè: Desenvolupar el protocol aprovat per identificar, atendre i prevenir l’assetjament per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere, amb la formació adequada a tots els agents implicats. Posar en marxa, si s’escau, el protocol de la Comissió de la Convivència per a tal fi.

Novè: Desenvolupar actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competències esportives, amb la implicació i la col·laboració en aquest àmbit dels principals clubs i entitats esportives de la ciutat, convidant-les a signar el Carta contra l’homofòbia a l’esport, que compromet les entitats a treballar en aquest sentit.

Desè: Seguir treballant conjuntament amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda als Refugiats)  per acollir, dins dels recursos que la ciutat disposa, a persones refugiades en perill  de mort, per raó d’orientació sexual o identitat sexual o identitat de gènere, segons petició explícita i contrastada d’AI i l’ILGA.

Onzè:  Desenvolupar accions i campanyes institucionals de visibilitat del col·lectiu LGTB i de la seva aportació a un model de ciutat obert, divers i respectuós.

Dotzè: Recolzar la petició del moviment d’homes i dones transsexuals de suprimir de la Llei d’Identitat de Gènere la prescripció mèdica de “disfòria de gènere”.

Tretzè: Fer arribar aquests acords a les entitats locals que treballen pels drets del col·lectiu LGTB, al Consell Nacional LGTB, a AI Catalunya i a la ILGA, així mateix com al conjunt de les entitats de la ciutat sigui quina sigui la seva finalitat (cultural, esportiva, educativa, de lleure...)

Catorzè: Fer arribar aquests acords a l’ Ilm. Fiscal contra delictes d’odi i discriminació  a Catalunya i als Il·lm. Síndic de Greuges de Catalunya i Defensor del Poble d’Espanya.

Categories Ajuntament, Govern, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags ajuntament, dia internacional contra l’homofòbia, drets LGTBI, Junta de Portaveus, la lesbofòbia i la bifòbia i la transfòbia