PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Gener
2024

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya portarà el nom de Carme Valero

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya portarà el nom de Carme Valero

Els portaveus municipals han acordat avui que la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya porti el nom de Carme Valero, en memòria de l’atleta sabadellenca desapareguda el passat 2 de gener. L’Ajuntament ja ha contactat amb la família, la qual ha manifestat el seu acord. Es preveu que la proposta de canvi de denominació de l’equipament es pugui sotmetre a aprovació al Ple de febrer.

Aquest reconeixement vol retre un homenatge a Carme Valero, tant pels èxits de la seva carrera esportiva com pel seu treball de promoció de l’atletisme i de l’esport en general. Vint-i-cinc vegades internacional, Carme Valero va ser dues vegades campiona del món de cros (1976 i 1977) i medalla de bronze en una ocasió (1975). Va ser a més la primera dona atleta espanyola en participar en uns Jocs Olímpics (Montreal 1976).

Durant la major part de la seva carrera va vestir els colors de la Joventut Atlètica de Sabadell. Va ser també nombroses vegades campiona de Catalunya i d’Espanya tant en camp a través com en pista a l’aire lliure i coberta, en diferents distàncies de fons i mig fons. També va ser plusmarquista estatal en 800, 1.500, 3.000 i 5.000 metres llisos. Un cop retirada, va ser directiva de la Federació Espanyola d'Atletisme i vicepresidenta del Club Natació Sabadell.

Reconeguda en quatre ocasions pel Consejo Superior de Deportes com a millor atleta espanyola, va rebre el 2003 la Medalla de l’Esport de la Generalitat. Valero, a més, va guanyar el premi a la millor esportista de Sabadell el 1973, 1975, 1976 i 1977. Està considerada la millor atleta espanyola del segle XX per l'Associació Espanyola d'Estadístics d'Atletisme.

Categories Ajuntament, Cultura i esport Tags Carme Valero, Pista Coberta d'Atletisme