PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Setembre
2019

Marta Farrés fa balanç dels primers 100 dies de gestió: “No hem perdut el temps i ja estem en marxa”

Marta Farrés fa balanç dels primers 100 dies de gestió: “No hem perdut el temps i ja estem en marxa”

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet avui balanç dels 100 primers dies de gestió al capdavant de l'Ajuntament de Sabadell en una compareixença en la qual ha estat acompanyada de tots membres de l’equip de govern.

Farrés ha dit que en els 3 mesos que fa que són al govern

hem posat fil a l’agulla per fer que la ciutat funcioni, sobretot, les coses del dia a dia. Han estat 100 dies intensos, no hem perdut el temps i ja estem en marxa.

També ha dit que

des del primer moment hem començat a treballar per donar resposta a les demandes de la ciutadania. En molts casos han estat coses petites, però amb una resposta immediata a les inquietuds que ens han arribat.

En aquest context, l’alcaldessa ha destacat que, precisament, una de les virtuts del nou govern és

saber escoltar per poder donar les millors respostes i fer-ho amb la col·laboració de tothom, per això en aquests 100 dies ja hem fet gairebé 300 reunions amb el teixit associatiu i empresarial de la ciutat,

ha dit Farrés.

Un bon exemple és la iniciativa que permet al Govern municipal en ple traslladar-se a un barri per treballar les qüestions que afecten la ciutadania. Fins ara el Govern ha visitat el districte 3, diversos barris del districte 4 i el barri de Can Puiggener i ja estan programades visites a Campoamor i a Espronceda. A més, s’ha reforçat l’atenció directa des de l’Alcaldia per donar resposta a les demandes que s’hi reben i s’ha impulsat un nou servei que coordinarà els departaments municipals que tenen contacte directe amb la ciutadania.

Aquest tarannà resolutiu del govern ha permès que des del 15 de juny s’hagi pogut donar resposta al 85% de les peticions de neteja, dur a terme 347 accions de control de plagues urbanes a demanda del veïnat, reparar 745 m2 de calçades i voreres o arribar a un preacord amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per encarregar un estudi independent que determini l’estat real dels habitatges de Merinals afectats per greus deficiències.

Pel que fa al desenvolupament econòmic, el balanç d’aquests 100 dies també és intens, ja que el govern està teixint aliances amb els principals agents econòmics de la ciutat. A més, en aquest temps s’han registrat 316 contractes a través dels serveis d’intermediació laboral i 400 sol·licituds de llicències d’activitat. Així mateix, s’ha reduït el termini de resolució de llicències d’obres, que era de 7 mesos al mes de maig i de 4 mesos i mig a finals de juliol. D’altra banda, s’han sol·licitat un total de 8 subvencions en els àmbits de formació, ocupació i intermediació per un import de 3,3 milions d’euros.

Projectes estratègics

En aquests primers 100 dies, s’han començat a posar les bases d’alguns dels projectes futur que es volen impulsar a la ciutat com ara la nova Comissaria de Policia al nord, l’Escola de Música i Conservatori a l’Eix Macià, el nou pavelló d’esports al Districte 5 o una escola bressol a la Concòrdia, entre altres.

Farrés ha assenyalat que

també s’ha començat a treballar amb VIMUSA per poder incrementar en 500 el nombre de pisos de lloguer social a la ciutat. Els habitatges es distribuiran en diferents zones com per exemple Can Llong i Can Gambús, alhora que estem en el procés de localitzar un terreny a la Roureda per ubicar-hi un nou Complex per a la Gent Gran com els que tenim a Sant Oleguer, Parc Central i Alexandra.

Pel que fa als grans projectes de ciutat,

ja estem planificant el que ha de ser el Sabadell 2030. El Sabadell que volem d’aquí uns anys,

ha explicat l’alcaldessa.

En aquest marc, el govern ha impulsat i aprovat una modificació de crèdit del Pressupost de 2019 per adquirir l’estructura de l’aparcament subterrani del passeig de la Plaça Major. D’aquesta manera, en aquests 100 dies s’ha desencallat una operació que, conjuntament amb la urbanització del propi Passeig, permetrà cicatritzar l’eix central.

Ronda Nord i Portal Sud

Encara dins els projectes estratègics i quant a les infraestructures, Marta Farrés ha volgut posar de relleu el dèficit que pateix la ciutat des de fa molt temps en aquest àmbit i ha incidit en la necessitat de disposar de bones comunicacions al territori per

facilitar la mobilitat i també el progrés econòmic.

En aquest sentit, l’assoliment de la ronda nord – per reduir l’emissió de gasos contaminants a la trama urbana i el trànsit a l’interior de la ciutat — i del Portal Sud per dignificar aquest accés a la ciutat es consideren prioritaris.

Precisament sobre el Portal Sud, l’alcaldessa ha anunciat que en aquest temps s’ha aconseguit desbloquejar la infraestructura.

La negociació amb AENA com a gestora de l’aeroport ha permès iniciar el procés per disposar d’uns terrenys que permetran desencallar la urbanització del Portal Sud,

ha dit.

Un altre dels aspectes que ha assenyalat l’alcaldessa en relació amb l’impuls de la ciutat com a motor de canvi són les passes que s’han donat per a la reconversió de l’aeroport de Sabadell com a centre de formació aeronàutica de referencia al sud d’Europa.

Hem aconseguit un acord amb AENA per la redacció conjunta d’un estudi sobre el futur de l’aeroport,

ha destacat Farrés.

Transició Energètica

Tot plegat sense oblidar que la qualitat de vida de la ciutadania passa necessàriament pel respecte per la natura i la transició energètica. Dins aquest capítol, s’han estrenat 24 nous vehicles elèctrics per a la flota municipal i el Ple municipal ha aprovat destinar 1,5 milions d’euros addicionals per continuar endavant amb la renovació del parc mòbil de l’Ajuntament. També s’aposta per la instal·lació de sensors ambientals per a l’anàlisi de la contaminació atmosfèrica en temps real. I cal recordar que Sabadell ha aprovat al Ple una moció sobre Emergència Climàtica i s’ha adherit a la Declaració en aquest sentit del Consell Comarcal. Així mateix, la nostra ciutat acollirà a finals d’octubre el primer Congrés de la Qualitat de l’Aire.

Feminisme

La primera alcaldessa de Sabadell tampoc no ha volgut deixar passar l’oportunitat de recordar que aquest és un govern feminista:

Des d’un primer moment ens hem compromès amb les polítiques que posen en valor les dones i que vetllen pel respecte de drets ciutadans, independentment del gènere, identitat o orientació sexual,

ha dit Marta Farrés.

A més hem proposat l’adhesió al Protocol de la Generalitat sobre les agressions sexistes en entorns d’oci i per Festa Major vam impulsar, amb la TUS i el col·lectiu de taxistes, la campanya Mou-te segura, per donar suport a les persones en cas que es sentin en situació de risc o vulnerabilitat.

Finalment ha afirmat que

hem arrencat el motor i hem posat Sabadell en marxa, però som conscients que queda molta feina per fer. Tenim 1360 dies per fer-la.