PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
abril
2018

Maties Serracant: “Els ajuntaments estem compromesos amb els valors democràtics i la defensa de les institucions catalanes”

L’alcalde de Sabadell, formant part d’una delegació d’alcaldes i alcaldesses, s’ha reunit avui amb el president del Parlament, Roger Torrent

Maties Serracant: “Els ajuntaments estem compromesos amb els valors democràtics i la defensa de les institucions catalanes”

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, ha estat un dels representants municipals de la delegació d’alcaldes i alcaldesses que aquest migdia han mantingut una reunió amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. La trobada forma part de les rondes de reunions que, les darreres setmanes, està fent el president del Parlament amb els agents econòmics i socials del país, per fer front comú en la defensa dels drets i de les llibertats del país, davant la situació política i social que viu Catalunya.

La delegació municipal ha estat formada també, per Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, i Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts.

Maties Serracant

Sabadell ja des dels anys 80 ha estat referent de la lluita per la defensa de les llibertats i la democràcia a Catalunya, i ara i aquí per dignitat ens toca ser al costat de les institucions catalanes

i ha ratificat el compromís del poder local en la defensa del valors democràtics i de les institucions.

És per això que les institucions i el conjunt de la societat civil estem buscant espais comuns per refermar una aliança en favor de la democràcia.

La reunió ha tingut lloc al Despatx d’Audiències del Parlament de Catalunya i ha durat poc més d’una hora. Maties Serracant ha remarcat el fet que Sabadell transmetrà al conjunt de municipis del Vallès Occidental

la voluntat del president del Parlament i el compromís inequívoc amb la democràcia i les institucions legítimes del país.

Article 155

L’alcalde de Sabadell ha recordat que la ciutat té compromisos al Ple per exigir la recuperació dels drets civils bàsics i l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Sobre el 155, Serracant ha lamentat que

a més de ser una imposició autoritària i que porta a etapes passades, és un entrebanc diari per als ajuntaments de Catalunya, perquè atura moltíssimes polítiques. Especialment greus són els casos en què s’afecta el finançament dels serveis socials, perquè té un impacte altament negatiu entre els més vulnerables.

Imatges de la trobada