PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Maig
2016

Més de 80 professionals de l’àmbit municipal comparteixen experiències sobre el risc de la legionel·la en instal·lacions de baix risc

El Servei Regional de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Diputació de Barcelona (DIBA), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, van organitzar ahir al Casal Pere Quart una jornada sobre la prevenció i el control de la legionel·la en instal·lacions de baix risc com regs per aspersió, fonts ornamentals, equips de neteja viària, nebulitzadors alimentaris i de terrasses, etc. per tal de minimitzar el risc d’aparició de brots comunitaris a les poblacions.

 

Van participar en aquesta jornada més de 80 professionals de manteniment dels ajuntaments (parcs i jardins i instal·lacions esportives, etc.) i de salut pública, així com personal extern d’empreses de neteja viària, principalment del Vallès Occidental. Aquesta actuació es suma a altres accions endegades per l’ASPCAT per a millorar la prevenció de la legionel·losis en aquests tipus d’instal·lacions.

Els objectius d’aquesta sessió han estat sensibilitzar, informar i actualitzar els coneixements sobre la prevenció i el control de la legionel·la en les instal·lacions de baix risc (IBR); dotar d’eines de control d’’aquestes instal·lacions a les persones que hi tenen responsabilitat, i oferir el suport de l’ASPCAT i de la DIBA en l’assessorament tècnic i l’avaluació del risc en les instal·lacions de baix risc (IBR).

Es tracta d’una actuació proactiva encaminada a minimitzar l’aparició de brots, reforçant el control i prevenció en les instal·lacions susceptibles de ser focus de propagació de la bactèria i vetllar per la salut de la població.

La legionel·la és un bacteri ambiental que viu a l’aigua i que pot colonitzar i créixer en instal·lacions que utilitzen aigua i que són susceptibles de generar aerosols. Si les condicions higienicosanitàries no són adequades podrien provocar un brot epidèmic de legionel·losi. Aquests brots habitualment es donen en èpoques estiuenques on les condicions de temperatura i humitat són més idònies pel creixement i propagació del bacteri.

Les IBR poden ser la causa dels brots comunitaris si no es prenen les mesures de control preventiu adients. La inspecció sanitària, el control i el seguiment d’aquestes instal·lacions recau en els ajuntaments

Categories Ajuntament, Salut Tags control legionel_la