PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
abril
2016

Millora la xarxa d’autobusos: es crea la línia 14 i els barris del nord-oest de la ciutat es connecten amb el Taulí

El proper dilluns, 18 d’abril, entren en servei una sèrie de millores de la xarxa de transport públic de Sabadell, refermant així el compromís del Govern municipal pel transport públic de la nostra ciutat. La més destacada és el perllongament de recorregut de la línia 44 fins a l’Hospital Taulí.

 

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha dit que

d’aquesta forma connectem en transport públic els barris de Can Rull, Cifuentes i Via Alexandra amb l’hospital del Taulí, atenent la demanda dels veïns, que sol·licitaven recuperar aquest servei

D’altra banda, mitjançant aquesta línia també poden fer aquest itinerari directe els barris de Can Llong i els Merinals.

Així mateix, aquest perllongament permet una millora en les freqüències de transport públic a totes les parades, des del barri de Can Rull fins a l’inici de l’avinguda de Matadepera. Es passarà de la freqüència de 30 minuts actuals a comptar amb autobusos cada 15 minuts. S’amplia així l’itinerari comú entre les línies 4 i 44, millorant l’oferta a tots els veïns de la zona.

Igualment, i a partir de les parades del carrer de Font i Sagué, aquest nou servei permet acostar tots aquests barris a la plaça d’Espanya amb el nou intercanviador de transport públic que es posarà en marxa ben aviat. D’aquesta forma no només es dóna cobertura a la demanda actual, sinó també a la futura, cosa que representa una clara aposta per la intermodalitat i la mobilitat sostenible.

Una singularitat d’aquesta línia és que a partir de plaça d’Espanya i fins a l’Hospital del Taulí realitzarà un servei directe o “exprés”, sense efectuar parades intermèdies, de manera que s’aconseguirà una millor velocitat comercial i una major percepció de proximitat i de qualitat de servei per als usuaris del transport públic.

Paco López, president de Transports Urbans Sabadell (TUS) ha destacat que

presentar nous serveis és sempre molt agradable

I ha afegit que

des de la cooperativa creiem que si l’Ajuntament posa recursos, com és el cas, nosaltres podem donar un bon servei

Nova línia 14

El segon canvi és que es posa en marxa de la nova línia 14, amb origen al barri dels Merinals, que passarà per Cifuentes, Can Rull, Via Alexandra, la Concòrdia, plaça d’Espanya, Hospital Taulí, plaça d’Antoni Llonch i Universitat. Aquesta nova línia circularà en dissabtes i els feiners d’agost amb una freqüència de pas d’1 hora. Començarà a circular el proper dissabte dia 23d’abril i d’aquesta forma es complementa amb la línia 44 i millora l’oferta de transport públic en tota aquesta zona de la ciutat.

Igualment a partir del dia 23 d’abril circularà la línia 8 també en dissabtes, fet que permet acostar els ciutadans al parc de Catalunya i a les zones de lleure i comercials de l’Eix Macià, reforçar i garantir la cobertura en transport públic per tot l’itinerari, així com connectar les estacions dels FGC de Can Feu - Gràcia, la Creu Alta i Nord o la de Renfe Sabadell Sud i Nord.

D’altra banda, es farà un reforç addicional de les línies que configuren l’eix central de transport –1, 2 i 3– en dies feiners entre els horaris de 7.00 a 10.00 h i de 18.00 a 21.00 h, complementant els reforços actuals.

Així mateix, es farà un reforç puntual de les línies 4 i 44 al migdia per atendre la demanda en hora punta. En aquest sentit, també s’està estudiant com es pot reforçar aquest eix en les altres puntes del dia, a primera hora del matí i a darrera de la tarda, per evitar que els autobusos vagin plens i millorar en comoditat i en qualitat de servei.

Totes aquestes actuacions tindran un cost estimat de 265.000 euros, als quals caldrà descomptar els ingressos per bitlletatge en funció del seu ús.

D’altra banda, aquesta setmana es comencen a canviar tots els plànols que hi ha a les parades d’autobús de la ciutat. Igualment, s’ha actualitzat els plànols i els fulls informatius que difon la TUS, com també s’ha posat el dia la informació que apareix en el web de la TUS i en el de Mobilitat de l’Ajuntament.

Categories Ajuntament, Transport Públic, Mobilitat i transport Tags ajuntament, espai públic