PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Febrer
2018

Neix la primera escola municipal de ràdio de Catalunya

Sota el nom de Sabadell Ràdio Lab, a partir del mes de març oferirà cursos i activitats didàctiques

Neix la primera escola municipal de ràdio de Catalunya

L’Ajuntament de Sabadell ha creat Sabadell Ràdio Lab, la primera escola de ràdio pública de Catalunya, que a partir del mes de març impartirà cursos i organitzarà activitats de promoció de la comunicació radiofònica. La presentació pública de l’escola tindrà lloc demà, dimarts 27 de febrer, a partir de les 11 del matí, a l’auditori Francesc Trabal de la Biblioteca Vapor Badia.

L’acte començarà amb una xerrada del periodista i vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Salvador Alsius, titulada “Educació mediàtica en el nou context comunicatiu: de l’escola a la universitat”. Cap a 2/4 de 12 del matí, la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, i la coordinadora de l’Escola, Montse Creus, presentaran els objectius i continguts de Sabadell Ràdio Lab. Es comptarà també amb la presència de la periodista Gemma Nierga, com a apadrinadora del projecte.

L’acte continuarà a partir de 2/4 d’1 del migdia amb la taula rodona “Com encara la ràdio el repte de la comunicació transmèdia”. Hi intervindran Jacobo Ribero, coordinador de l’emissora-escola de Madrid M21; Chusé Fernàndez, creador i coordinador de l’emissora-escola de Saragossa TEA FM; Maria Gutiérrez, doctora en Ciències de la Comunicació i directora del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i Miquel Herrada, cap de l’àrea d’Estratègia, Desenvolupament i Tecnologia de La Xarxa.

La cloenda de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant qui, en relació a aquest nou projecte que neix a la ciutat ha destacat “la importància que Sabadell disposi de la primera escola de ràdio de caràcter públic a Catalunya on es podran formar els futurs professionals d’aquest àmbit. Aquest és un projecte que fem en col·laboració estreta amb la universitat, tant la UAB com l’ESDI, generant així un entorn de treball conjunt per potenciar les relacions de la ciutat amb la universitat

Foment de la ràdio

L’escola radiofònica tindrà la seu al mateix edifici de Ràdio Sabadell, al carrer del Doctor Puig, i es planteja ser un centre impulsor de la comunicació radiofònica. Per això ha dissenyat accions docents de foment adreçats a diferents públics, però també cursos d’especialització universitària, lligats a la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i col·laboracions amb l’Escola Superior de Disseny (ESDi) per mitjà dels seus estudis de comunicació audiovisual.

La tasca de foment de la ràdio que durà a terme la nova escola es complementarà amb activitats, que ja s’estan fent, amb els alumnes de primària i secundària com a protagonistes, sense oblidar el món universitari, amb l’organització d’un concurs de treballs de fi de grau en col·laboració amb la UAB.

Els continguts que es generin a partir de l’activitat de l’escola s’emetran pels canals de comunicació (ràdio, web, butlletí) de Ràdio Sabadell.