PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Desembre
2023

Pas endavant per al futur aparcament del Centre

Pas endavant per al futur aparcament del Centre

Avui al Ple municipal es debatrà el procediment per continuar amb la recuperació del pàrquing de la plaça del Doctor Robert. Aquest és un pas necessari per poder fer una nova concessió del nou aparcament que sorgirà de la unió del que ara hi ha a Doctor Robert i del construït sota el Passeig, que l’Ajuntament va adquirir a finals del 2019.

L’aparcament del passeig de la Plaça Major comptarà amb prop de 500 places per a estacionar, de les quals unes 440 seran per a cotxe i 54 per a motocicletes. Un cop en marxa, es tancarà l’actual accés del carrer Pedregar que els vehicles utilitzen per entrar al pàrquing de Dr. Robert i també la sortida de vehicles que dona al carrer del Sol. Així, el nou aparcament del passeig de la Plaça Major tindrà l’entrada de vehicles a la confluència entre el carrer de la Salut i la plaça de l’Àngel.

La sortida es farà pel passeig de Manresa. La disposició  permetrà reduir l’amplada i la longitud de l’actual rampa del Passeig que ocuparà només un 44% de la seva superfície actual. També  es perllongarà el seu cobriment per integrar-la més amb l’entorn i es reformarà la barana per reduir el seu impacte visual.

Entre les places per estacionar, el nou pàrquing disposarà de 14 places per a persones amb mobilitat reduïda i d’un mínim d’11 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Dins les instal·lacions, s’incorporarà  també un aparcament segur per a bicicletes proper a l’accés a l’estació de FGC.

L’actuació permetrà guanyar espais en superfície per als vianants, la qual cosa suposa la continuïtat del procés de pacificació de la ciutat.

El cost de la recuperació serà de 755.467 euros en concepte  d’indemnització per la resolució anticipada de la concessió. Quantitat que es preveu recuperar amb la nova concessió. Aquesta xifra  es calcula tenint en compte el valor de les inversions que falten per amortitzar, els beneficis futurs que deixarà de percebre el concessionari i els possibles danys i perjudicis que aquest pugui al·legar.

Categories Ajuntament Tags Ple municipal