PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Març
2020

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell acollirà l’Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport al Parc Taulí

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell acollirà l’Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport al Parc Taulí

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, acollirà els propers dies l’Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí en aquesta situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Ja des d’ahir, treballadors i treballadores de l’Ajuntament de la ciutat treballen en l’adequació de l’equipament, als quals s’han sumat professionals de la Conselleria de Salut de la Generalitat, del SEM, de Metges Sense Fronteres i també s’espera l’arribada de l’exèrcit, que col·laborarà en la implantació de l’hospital i també aportarà personal sanitari. Amb el nou hospital temporal es contribuirà a rebaixar la pressió assistencial al Taulí, que és el principal centre hospitalari de la comarca i dona servei a una població superior a les 400.000 persones.

El nou hospital temporal acollirà entre 250 i 300 llits. Segons ha explicat avui l’alcaldessa, Marta Farrés, en un principi a l’equipament de la Pista Coberta s'hi traslladaran 214 pacients del Taulí que necessitin atenció mèdica, de manera que aquests llits que quedaran lliures al Taulí es podran destinar a ampliar les Unitats de Cures Intensives (UCI). Així mateix, els darrers dies, segons dades facilitades per la Conselleria de Salut, al Taulí s’han ampliat 50 llits d’atenció convencional i en 90 llits la capacitat per atendre pacients crítics o semicrítics. També s’han habilitat 195 places d’hotel.

En compareixença telemàtica davant els mitjans de comunicació, Marta Farrés ha volgut agrair

 l'excel·lent coordinació de l'Ajuntament, la Conselleria, el Ministeri i el tercer sector per fer possible l’hospital temporal. La ciutadania demana que anem units a combatre aquesta pandèmia i aquest hospital és un exemple d'aquest treball conjunt. En temps de crisi ens hem d’ajudar, hem d’estar units i tota ajuda per millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat és benvinguda.

En aquest marc, Farrés ha volgut agrair la tasca i el comportament dels sabadellencs i sabadellenques en aquest confinament i ha traslladat el condol de la ciutat per les víctimes provocades pel coronavirus. Així mateix, ha volgut fer

un especial esment a la tasca que estan portant a terme tots els serveis que estan a primera línia d’aquesta lluita

especialment als professionals del Parc Taulí i el conjunt de professionals sanitaris, com també a tots les persones que estan fent possible la continuïtat dels serveis essencials al conjunt de la ciutadania.

Crida a l’aportació de guants i mascaretes i a la incorporació de professionals

Per tal de facilitar la posada en marxa i manteniment de l’hospital temporal o altres necessitats que puguin sorgir, l’alcaldessa ha fet, així mateix, una doble crida a la ciutadania. D’altra banda, ha demanat que les consultes mèdiques privades (odontològiques o d’altre tipus) que puguin tenir mascaretes i guants els donin a Policia Municipal per fer-ne la distribució entre el personal que està treballant a la Pista Coberta. Així mateix, ha demanat que personal sanitari jubilat o alumnat de darrers cursos de medicina, infermeria o altres especialitats de la salut que vulgui col·laborar es posi en contacte amb l’Acadèmia de Ciències Mèdiques per poder contribuir a fer front a l’actual emergència sanitària.

Comissió de Seguiment

L’adequació de l’hospital temporal a la Pista Coberta ha estat una de les principals qüestions tractades avui al Comitè de Seguiment de l’Ajuntament, que es reuneix diàriament per analitzar la situació en relació al Coronavirus a la ciutat i decidir les accions que es considerin adients. També en el marc de la trobada telemàtica del Comitè de Seguiment, s’han actualitzat les xifres relatives a la vigilància de Policia Municipal. Des del diumenge 15 de març, i fins ahir dissabte, la Policia Municipal ha interposat 547 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 42 de les quals es van interposar en el dia d’ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags coronavirus, Covid-19, Hospital Temporal, pista coberta d´atletisme, Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya