PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Novembre
2020

Primers passos per concedir la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Pere Casaldàliga

Primers passos per concedir la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Pere Casaldàliga

El Ple municipal de demà dimarts 3 de novembre portarà a aprovació l’inici de la instrucció́ de l’expedient per concedir, a Pere Casaldàliga Pla, la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà̀ a títol pòstum. D’aquesta manera, s’acompleix amb l’acord per unanimitat de la Junta de Portaveus, del 2 de setembre, d’atorgar aquest distintiu a una de les figures més destacades de la teologia de l’alliberament i un referent en la defensa i la lluita de drets per aconseguir una vida digna de les persones.

El religiós claretià Pere Casaldàliga, nascut a Balsareny (Bages), va tenir una relació important amb Sabadell ja que va ser a la ciutat on va començar la seva labor com a sacerdot l’any 1952. Va exercir també de professor, fent una tasca social molt important durant més de 6 anys, la qual va marcar la seva trajectòria posterior.

D’acord amb el que estableix el Reglament de Protocol i Cerimonial de l’Ajuntament de Sabadell, posteriorment a l’aprovació per part del Ple de l’inici de l’expedient, comença un període d’instrucció per justificar l’atorgament de la Medalla de la Ciutat, on caldrà acreditar els mèrits, qualitats i circumstàncies singulars que l’avalin. 

Acabat aquest període i la tramitació administrativa corresponent, es portarà novament al Ple l’aprovació definitiva de l’expedient amb la voluntat de poder celebrar l’acte de lliurament al llarg del primer semestre del proper any.