PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Juny
2020

Sabadell activa un dispositiu especial per Sant Joan, que vetllarà per la prevenció, la seguretat i el respecte a les mesures de precaució derivades de la COVID-19

Hi participaran Policia Municipal, Mossos, Bombers, ADF, Protecció Civil i diversos serveis municipals, incloent així mateix un dispositiu especial de recollida de residus i de neteja

Sabadell activa un dispositiu especial per Sant Joan, que vetllarà per la prevenció, la seguretat i el respecte a les mesures de precaució derivades de la COVID-19

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Sabadell activarà un dispositiu especial que inclourà diferents accions amb l’objectiu de vetllar per la prevenció i per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes i reduir al màxim les situacions de risc.

Així mateix, atesa la situació derivada de la COVID-19, enguany es vetllarà especialment pel respecte a les diferents mesures i les recomanacions de seguretat relacionades amb la pandèmia. Precisament per ultimar la coordinació entre els diferents serveis i cossos implicats en el dispositiu, avui s’ha celebrat una trobada telemàtica, comptant amb la participació del tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, i representants de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Bombers, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i diversos serveis municipals com Espai Públic, Residus i Parcs i Jardins.

Patrullatge i prevenció

De cara a la revetlla, un total de 10 patrulles de Policia Municipal recorreran la ciutat. En les tasques de prevenció, vigilància i actuació en cas necessari, prendran part així mateix Mossos d’Esquadra, com també el cos de Bombers. Pel que fa a l’ADF, ha previst un vehicle camió en la seva base a part de 3 lleugers i més d’una vintena d’efectius, que actuaran en coordinació amb Policia Municipal i Bombers. També estaran actius voluntaris de Protecció Civil, per actuar en cas necessari.

Enguany, ateses les circumstàncies especials derivades de la COVID-19, no hi haurà fogueres i es mantindran precintades les barbacoes de Sant Julià i les de Sant Vicenç de Jonqueres (aquestes últimes estan en obres).

Durant la nit de Sant Joan s’estarà especialment atent als riscos relacionats amb el foc i l’ús imprudent de petards, tant el relacionat amb l’edat i control parental com si es produeixen situacions de llançament incívic. Es recorda a la ciutadania que cal respectar les diferents mesures de prevenció i precaució. Així mateix, atesa l’actual situació, es recorda especialment la recomanació de no utilitzar gel hidroalcohòlic per a les mans en cas de manipular material pirotècnic, ja que és inflamable. En aquest cas caldria utilitzar aigua i sabó per al rentat de mans.

Es reforçaran les accions davant el consum d’alcohol per part de conductors/es o davant comportaments incívics i també es vetllarà per evitar concentracions en grups superiors a 20 persones i pel respecte a les mesures de seguretat com la distància social o l’ús de mascareta, que com a norma general és obligatòria quan les distàncies són inferiors a 1,5 metres.

D’altra banda, amb motiu de la revetlla, a Sabadell s’activarà en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que comporta la Comunicació al Centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT) i als membres del Comitè d’Emergències o responsables municipals que es determinin, així com el seguiment i valoració de les situacions i l’adopció de les mesures preventives adients per minimitzar riscos.

Dispositiu especial de recollida de residus i neteja viària

Amb motiu de la revetlla, s’ha previst un servei especial de recollida selectiva i neteja viària que té per objecte reduir la presència de residus a la via pública.

Pel que fa a la recollida selectiva, el dia 22 es completarà la recollida per assegurar que el dia 23 s’hagin buidat tots els contenidors de paper de la ciutat. Pel que fa al vidre, el 22 i 23 es recollirà el contingut de les unitats més utilitzades i també s’actuarà als d’envasos perquè la càrrega sigui mínima en arribar la revetlla. Així mateix es reforçarà la recollida de voluminosos i el dia 23 hi haurà reforç nocturn de recollida de paper exterior al voltant dels contenidors, en previsió que es pugui acumular cartró als principals eixos.

D’altra banda, per al dia 24, dia de Sant Joan, s’ha previst un servei específic de recollida i neteja i un reforç de la recollida de brossa exterior.
En el dispositiu especial de recollida selectiva i neteja participaran 26 efectius.

Seguretat del trànsit

A més de les recomanacions que cal respectar tant pel que fa a l’ús de pirotècnia com relacionades amb la COVID-19, la Policia Municipal recorda que cal extremar les mesures de seguretat al volant, ja que és una data en què es produeixen nombroses sortides amb vehicles privats i és per això que es recorden algunes qüestions a tenir en compte com la importància de descansar cada dues hores en desplaçaments llargs, intentar evitar les hores punta i, especialment, el perill de la conducció sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

Categories Ajuntament, coronavirus, Espai públic Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, espai públic, revetlla, Sant Joan