PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Febrer
2014

Sabadell aporta terra de la Casa Duran a la plantació del roure del Tricentenari

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, i els portaveus dels grups municipals de CiU, Carles Rossinyol, i ICV, Carme Garcia, han participat conjuntament

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, i els portaveus dels grups municipals de CiU, Carles Rossinyol, i ICV, Carme Garcia, han participat conjuntament en la recol·lecta simbòlica d’un grapat de terra per plantar el roure del Tricentenari. Concretament s’ha agafat terra del pati de la Casa Duran de Sabadell. Construïda entre els anys 1578 i 1606, s’ha triat pel simbolisme del fet que ja existia al 1714. L’edifici té les característiques pròpies d'una casa senyorial i, a la vegada, de producció agrícola. Va ser construïda per iniciativa de Feliu Duran, home que va tenir un gran protagonisme al Sabadell del segle XVII, ja que va ser procurador reial i jurat del Consell de la Vila.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sabadell ha participat, amb aquesta aportació simbòlica, a la plantació d’un roure que creixi amb terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d’unitat – terres d’arreu – i fermesa – el roure està associat a la fortalesa -. Es tracta d’un dels actes programats per a la celebració del Tricentenari, organitzats per la Generalitat de Catalunya. El roure del Tricentenari vol simbolitzar el futur de Catalunya com a projecte col·lectiu i de futur per a les generacions que han de venir.

Està previst que el 2 de març, a 2/4 d’1 del migdia, en els terrenys de l’antic convent de Santa Cecília es porti a terme la plantació amb la presència de l’Abat del Monestir de Montserrat, Josep Maria Soler.

Categories Ajuntament Tags ajuntament, Casa Duran, cultura, roure del Tricentenar