PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Novembre
2020

Sabadell comença el camí per esdevenir ciutat Capital de la Cultura Catalana l’any 2024

Sabadell comença el camí per esdevenir ciutat Capital de la Cultura Catalana l’any 2024

Sabadell inicia el camí per convertir-se l’any 2024 en ciutat Capital de la Cultura Catalana. Aquesta tarda el Teatre Principal ha acollit l’acte d’explicació tant del projecte com de les maneres per prendre-hi part. L’acte, sense públic, s'ha retransmès perquè tant les entitats com el conjunt de la ciutadania el poguessin seguir en directe i està disponible en diferit en aquest enllaç. Amb la candidatura, Sabadell vol posar en valor les singularitats culturals, la capacitat creativa i la vitalitat de la ciutat. 

La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa per fomentar l’ús i el prestigi de la llengua i la cultura catalanes, incrementar a través d’elles la cohesió social i projectar tant a l’interior com a l’exterior el municipi que en té la capitalitat.

La iniciativa de presentar la candidatura de Sabadell l’impulsen conjuntament el nou programa de Projecció de la ciutat i Turisme i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Tanmateix, des del primer moment, hi ha la voluntat de comptar amb totes les formacions polítiques presents al consistori, així com involucrar altres institucions i, sobretot, la ciutadania i les entitats culturals, com també́ les socials, cíviques, esportives i econòmiques.

Durant l’acte d’aquesta tarda, presentat pels comunicadors Marc Sabater i Clara Borrell, es presentarà el projecte de la Capital de la cultura catalana, què significa obtenir la capitalitat, la potencialitat de Sabadell en els diversos àmbits que conformen el sector cultural i el procés participatiu que servirà per elaborar el projecte amb què Sabadell es presentarà a l’elecció. Així mateix, l’acte comptarà amb algunes actuacions artístiques i projecció de vídeos il·lustratius. 

Condicions per a presentar candidatura 

L’entitat organitzadora demana tres requisits fonamentals: l’aprovació de la iniciativa per unanimitat al Ple Municipal, que cap altre municipi del mateix àmbit geogràfic hagi estat capital en les darreres edicions i que es presenti un bon dossier de candidatura.

El primer requisit ja s’ha acomplert amb l’aprovació, al Ple d’octubre, per unanimitat de tots els grups polítics amb representació al consistori, de la  presentació de la candidatura per ser capital de la Cultura Catalana el 2024.

El segon també s’acompleix, ja que les edicions anteriors són tots en àmbits geogràfics lluny del Vallès Occidental.

I la tercera, la presentació d’un dossier de candidatura elaborat en col·laboració amb la ciutadania, les entitats i les institucions tant culturals com cíviques, esportives o socials.

El dossier de candidatura

El dossier de la candidatura ha d’incloure una explicació del municipi, la seva organització, les relacions exteriors i un diagnòstic de la realitat cultural. També una proposta organitzativa i d’activitats.

Per fer-lo es compta amb la col·laboració de totes les entitats i agents del sector de la cultura a la ciutat. A partir d’aquest moment, s’estructuraran unes comissions de treball per sectors: Arts escèniques (música, teatre, dansa i circ), Arts Visuals i Plàstiques, Cultura Popular i Tradicional, Pensament i Literatura, Ciència i Coneixement, Museus i Patrimoni i Audiovisual.

Per altra banda, es constituirà també un consell consultiu, format per experts de la ciutat en cadascun dels sectors i representants de tots els grups municipals presents al consistori per tal de validar i assessorar en la proposta de dossier de candidatura de ciutat.

Amb tot això s’elaborarà el dossier que es presentarà el febrer de 2021. 

Procés d’adhesions

L’Ajuntament demana doncs, en aquest moment, la participació de la ciutadania de les formes següents:

  1. Adherint-se individualment i com a entitat, empresa, professional, etc., a la candidatura emplenant el formulari que es pot trobar al web: https://2024.sabadell.cat
  2. Participant a les comissions sectorials
  3. Fent arribar a la bústia: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  propostes o suggeriments