PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Març
2021

Sabadell destinarà 1,6 M€ a reactivar el comerç local amb la campanya del Xec Comerç

Sabadell destinarà 1,6 M€ a reactivar el comerç local amb la campanya del Xec Comerç

L’Ajuntament de Sabadell preveu destinar més d’11,8 milions d’euros procedents del superàvit de 2020 a diversos projectes. Una de les propostes és consignar 1,6 milions a reactivar el comerç local. La mesura consistirà en facilitar un xec de 20 euros a les famílies de la ciutat per utilitzar en forma de descomptes en les compres fetes als comerços, bars i restaurants de Sabadell, que van haver de tancar provisionalment per la pandèmia. Els 20 euros es podran gastar en una o més vegades. Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés

l’objectiu fonamental d’aquest Xec és injectar diners als comerços i a la restauració. I amb aquesta voluntat s’hi destinaran 1,6 milions d’euros, però la repercussió serà com a mínim de 3,2 milions.

I és que, a banda del Xec, els compradors/-es aportaran un mínim de 20 euros més.

La destinació del superàvit serà una de les qüestions que es debatran al Ple municipal extraordinari del proper dimecres. El càlcul dels romanents de tresoreria surt de sumar els drets pendents de cobrament del mateix exercici i anteriors i el fons líquid de tresoreria i llavors restar a aquest total els crèdits pendents de pagament.

Un cop aprovada la liquidació del pressupost 2021 de l’Ajuntament de Sabadell i d’acord amb els informes d’Intervenció, es dedueix un romanent de tresoreria per a despeses generals de 38,5 milions d’euros. D’aquests, 25,17 M€ estan destinats a despeses compromeses del 2020. Dels 13,35 que queden disponibles, en aquest Ple és previst aprovar el destí d’11,8 milions.

En aquest marc, l’alcaldessa ha explicat que els 11,8 milions es destinaran

a reforçar la resposta a les necessitats socials per no deixar ningú enrere i a donar suport a les entitats, que estan patint els efectes de la pandèmia. També continuarem treballant per posar a punt l’espai públic i per uns equipaments de qualitat. I avançarem en mesures per reactivar l’economia, donant suport al comerç i a la restauració.

Més diners per millorar l’Espai Públic

La millora de l’Espai Públic és un dels objectius de l’Ajuntament en els propers mesos. Per això es preveu que el Servei de Recollida i Tractament de residus rebi una dotació suplementària d’1,56 M€ destinats principalment als serveis addicionals als quals s’hagi de fer front durant l’any 2021.

També es destinaran 183.000 euros per a diferents accions de parcs i jardins, entre les quals manteniment de fonts i compra i subministrament de mobiliari urbà i jocs. D’altra banda, més de 176.000 € es destinaran a millores a la via pública com l’accés del solar de l’Eix Macià o l’accés de vehicles al carrer de Júpiter, a més d’instal·lar elements de protecció i accessibilitat a la ciutat, entre altres.

En obres públiques, es destinaran 105.000 euros a l’adequació de l’antic centre cívic de Torre-romeu per fer-lo més accessible. El projecte preveu, entre altres actuacions, la construcció d’unes noves escales interiors, una nova sortida d’emergència i un nou ascensor adaptat, que substituirà l’actual.

Així mateix, la millora del medi rep una dotació important, 96.285 euros, que permetran reparar la Sèquia Monar al seu pas per la Clota.

1,3 M€ per a emergència social

Els projectes d’Acció Social rebran més d’1,3 milions d’euros, dels quals 900.000 es destinaran a prestacions econòmiques d’urgència social. També es finançaran amb els romanents l’equipament per a l’estada temporal de persones sense llar que, coincidint amb l’Operació Fred, s’ha posat en marxa al Molí de Sant Oleguer i el dispositiu complementari d’emergència per al lliurament de lots d’aliments del Rebost Solidari que, amb motiu de la COVID 19, l’Ajuntament ha articulat conjuntament amb Creu Roja.

Altres projectes que rebran aportacions dels romanents seran suplementacions per complementar els ajuts per a material escolar i llibres de text atorgats aquest curs i el proper i la pintura a diferents centres educatius de la ciutat, a la qual es destinaran 400.000 euros.

En l’àmbit esportiu es consignen més de 100.000 euros a l’adequació del gimnàs municipal.

Pel que fa a l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, hi destaquen els 170.000€ per a la nova convocatòria de subvencions a entitats per contribuir a pal·liar els efectes de la COVID. De fet l’augment d’ajuts al teixit associatiu és un dels trets que marca la proposta de despesa dels romanents. En aquest sentit, també es preveuen nous ajuts per a entitats de cultura i diverses subvencions en l’àmbit esportiu, entre les quals per a la promoció de l’esport i foment de l’esport femení.

Categories Ajuntament Tags Ple municipal, pressupost 2021, pressupostos