PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
abril
2016

Sabadell incrementa en un 48 per cent el pressupost per projectes de cooperació

Sabadell incrementa en un 48 per cent el pressupost per projectes de cooperació

El Govern de Sabadell aposta fermament per les polítiques de cooperació, àmbit al qual destinarà 518.728 euros aquest 2016. De fet, la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania té la voluntat de fomentar i impulsar una política de cooperació apoderadora i de caràcter transformador. En aquest àmbit es donarà un nou impuls als projectes de cooperació incrementant en un 48% la partida destinada a subvencions, que passa de 135.000 a 200.000 euros.

La convocatòria per optar a aquestes ajudes s’obrirà abans de l’estiu. Podran optar les entitats que, entre els seus objectius, facin activitats de cooperació al desenvolupament, que fomentin la pau, la justícia, la igualtat, la lluita contra les desigualtats i l’eradicació de la pobresa, entre d’altres requisits. L’any passat es van subvencionar 14 projectes i enguany la xifra s’incrementarà. El Consell de Solidaritat i Cooperació validarà aquests projectes.

En matèria de cooperació, a més, s’aposta pel foment de les activitats impulsades per les entitats de la ciutat, que augmenta en 17.900 euros. Així mateix, el pressupost contempla una partida de formació de 10.000 euros, que demostra el compromís amb l’economia social i solidària.

D’alta banda, l’aplicació del 0,7% es farà sota uns nous criteris que responen a l’assignació rebuda per aquest any. És a dir, a l’import que aquest 2016 ha arribat a la Regidoria per gestionar directament. Tal i com ha explicat la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz,

recuperem tota la gestió d’aquest 0,7% i això ens permetrà fer més coses en aquest àmbit, com ampliar les subvencions o el suport a les entitats

En un sentit més ampli cal destacar que la regidoriaDrets Civils i Ciutadania també incrementa el seu pressupost en més de 240.000 euros, ja que passa de 2.455.554 euros a 2.695.871, amb l’objectiu de contribuir a la convivència i a la construcció d’una societat més justa i democràtica.

Nova ciutadania i diversitat

Una de les línies estratègiques de la Regidoria és impulsar polítiques de defensa dels drets de les persones i de gestió inclusiva de la diversitat; per això en matèria de nova ciutadania i diversitat, aquest any es consolidaran programes existents com el de les sessions d’acollida als nouvinguts, que enguany han passat de 10 a 37; les activitats adreçades als joves o bé els espais de dona. També es crearan noves places per a personal especialitzat en la gestió de polítiques d’acollida, diversitat i interculturalitat, així com mantenir els ingressos que provenen de subvencions de la Generalitat.

En aquest àmbit, el Govern també treballarà contra el discurs de l’odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia amb el treball conjunt amb la Comissió de la Convivència; impulsant la xarxa antirumors i també amb accions de formació i sensibilització específiques.

A més, i amb l’objectiu de reforçar el compromís amb les persones refugiades, es potenciarà el treball en xarxa entre l’Ajuntament i les entitats i s’impulsarà la Plataforma de refugiats. Això es concreta en diverses accions, com ara els convenis amb entitats que treballen amb refugiats/ades o altres projectes humanitaris per un valor de 10.000 euros o la cobertura per acollir a Sabadell a un total de 15 persones refugiades en els 3 pisos disponibles.

Joventut

En l’àmbit de Joventut es treballarà en tres nivells: fomentant accions al territori; treballant transversalment amb altres departaments i oferint recursos i assessorament. En aquest punt, precisament, el Servei d’Atenció Juvenil, situat al Vapor Codina, s’ha convertit recentment en una Oficina Jove, formant part així de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de la Generalitat de Catalunya. Un servei de referència en l’atenció de la gent jove de la ciutat i de la comarca que té com a objectiu posar al seu abast una xarxa de serveis que afavoreixi el seu procés d’emancipació des d’una perspectiva integral.

Igualtat de Gènere

Des de la perspectiva LGTBI augmentarà el treball en xarxa amb altres municipis i es vetllarà pel desplegament de la Llei 11/2014, per a Garantir els Drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals. El nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), aglutina, a més, la secció de gènere, LGTBI i feminismes i continua oferint un espai d’orientació i assessorament jurídic i psicològic a les dones, ampliant les accions i campanyes de sensibilització.

D’altra banda, el SIAD, fruit d’un conveni amb Consell Comarcal està donant servei a d’altres municipis del Vallès Occidental, concretament als de Gallifa, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans, Polinyà i Sant Llorenç Savall.

Més informació

Categories Ajuntament, Govern Tags politica de cooperació, subvencions