PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Maig
2016

Sabadell no perdrà cap grup de P3 a l'escola pública el curs vinent

Reunió conjunta entre l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya

Sabadell no perdrà cap grup de P3 a l'escola pública el curs vinent

Tot i la davallada demogràfica de més d’un centenar d’alumnes de P3 respecte al curs actual, el curs vinent Sabadell mantindrà el mateix nombre de grups per a nens i nenes d’aquest nivell educatiu a l’escola pública. Així, el curs 2016-2017 hi haurà un total de 56 grups de P3 als centres educatius públics de la ciutat.

Cal destacar que l’oferta inicial per al curs vinent a la zona de Gràcia-Centre, en coherència amb la baixada demogràfica, preveia la reducció d’un grup de P3. Atès l’increment de la demanda a l’escola pública en aquest sector, finalment es mantindran els mateixos grups que enguany.

D’altra banda, el descens de l’alumnat possibilitarà la reducció de les ràtios en nombroses aules arreu de la ciutat.

El manteniment de grups de P3 a l’escola pública ha estat valorada molt positivament pel Govern de Sabadell. Així es va posar de manifest durant la reunió de treball que van mantenir fa uns dies el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués.

Joan Berlanga ha comentat que

el treball coordinat entre les dues administracions i els centres ha permès donar una resposta adequada a les sol·licituds de preinscripció d'enguany

Així mateix, ha subratllat que

entenem que l’actual baixada demogràfica ha de ser una oportunitat per guanyar en qualitat i és per això que valorem molt positivament el fet que la ciutat no perdi cap línia pública de P3, malgrat haver-hi menys infants

Per la seva part, Carme Vigués ha reiterat

la importància d’aquest treball conjunt d’administracions i centres per tal d’avançar en els nous reptes educatius de ciutat. En aquest sentit, cal destacar el paper de la taula mixta de planificació, que continuarà treballant per encarar aquesta davallada de padró

Durant la trobada mantinguda, els representants de totes dues institucions van adquirir, així mateix, el compromís de lluitar contra el frau que es produeix quan una família s’empadrona a un domicili que no és realment el seu –falsejant d’aquesta manera el padró–, per obtenir més puntuació per proximitat al centre educatiu al qual vol accedir. En aquest marc, s’estan revisant diferents casos en què s’han detectat indicis d’aquest tipus de comportament.

Pel que fa a secundària, el curs vinent hi haurà finalment dos grups més de primer d’ESO als instituts públics, de manera que dels 41 grups actuals es passarà a un total de 43. L’increment donarà resposta a l’augment d’alumnes que actualment cursen 6è de primària respecte al curs anterior i que, per tant, el curs vinent iniciaran l’ESO.

Categories Ajuntament, Educació Tags ajuntament, educació