PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Desembre
2021

Sabadell obté l’excel·lència en inversió de Serveis Socials

És un dels 37 ajuntaments més grans de 20.000 habitants d’Espanya que assoleix aquesta fita segons l’estudi realitzat per l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials

Sabadell obté l’excel·lència en inversió de Serveis Socials

Sabadell és una de les 37 ciutats amb més de 20.000 habitants d’Espanya que ha obtingut l’excel·lència en inversió de Serveis Socials. Així es desprèn de l’estudi fet per l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials, que ha analitzat els pressupostos que els ajuntaments destinen a aquest àmbit amb dades corresponents al pressupost liquidat 2020 publicades pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Tal com es reflecteix a l’estudi, la inversió de l’Ajuntament de Sabadell en serveis socials va ser de gairebé 22,7 milions d’euros el 2020, situant-se en 104,83€ la despesa per habitant.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés,

“el resultat d’aquesta anàlisi constata la voluntat del govern municipal de situar les persones i la lluita contra les desigualtats al centre de la nostra acció, com també la gran tasca portada a terme pel conjunt de professionals que dia a dia treballen per donar suport a les persones més vulnerables. En els darrers anys hem incrementant notablement els recursos destinats a l’acció social, donant resposta a les diferents necessitats i adaptant-nos en cada moment al context generat per la situació de pandèmia. Reconeixements com aquest senyalen que estem en el bon camí i ens esperonen a continuar avançant per l’equitat i la cohesió”.

Per tal d’atorgar el grau d’excel·lència, l’estudi ha tingut en compte 4 criteris: en primer lloc, el Criteri de suficiència econòmica, establint una despesa superior a 100 € per habitant/any. Així mateix, s’ha establert un Criteri d’increment econòmic, valorant el fet que al pressupost de 2021, la despesa social per habitant no s’hagi reduït.

En tercer lloc, s’ha tingut en compte el Criteri d’esforç inversor, això és que la despesa social en 2020 representés com a mínim un 10% del pressupost total no financer de l’Ajuntament. En el cas de Sabadell, supera l’11%.  

Per últim, hi ha el Criteri de transparència financera, és a dir que al Portal de Transparència del web municipal es pogués consultar el detall de la despesa destinada a Serveis i promoció social.

L’anàlisi de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials ha analitzat les dades dels 369 ajuntaments majors de 20.000 habitants que han presentat la liquidació del pressupost al Ministeri dels 421 municipis de més de 20.000 habitants que hi ha a Espanya. De l’aplicació d’aquestes dades, ha qualificat els ajuntaments en quatre categories: excel·lents, pobres, sensibles i insolidaris.

Més informació