PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
abril
2016

Sabadell participa en una Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible, a Sant Boi de Llobregat

Sabadell participa en una Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible, a Sant Boi de Llobregat

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i tècnics municipals participen avui a la "Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible. L'estratègia DUSI com a motor de transformació de les nostres ciutats", que es fa a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat en el marc de la xarxa Innpulso (ciutats de la ciència i la innovació) de la qual també forma part Sabadell. És una trobada professional, amb la presència de representants de l'Ajuntament de Sabadell, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, així com dels alcaldes de Cerdanyola del Vallès, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Vilanova del Camí, ciutats catalanes que pertanyen a la xarxa Innpulso i que han elaborat estratègies DUSI.

 

El alcaldes han participat en una taula rodona, en què han presentat les estratègies de les seves ciutats i han posat en comú i debatut sobre els plantejaments i de les diferents estratègies territorials. Posteriorment hi ha hagut també una trobada tècnica. La jornada ha de permetre conèixer diverses experiències sobre estratègies urbanes, entendre quin és el seu impacte en el disseny i planificació de les ciutats, valorar la importància del treball interdepartemantal i tranversal, com també una millor comprensió dels problemes i realitats locals del país.

El projecte de Sabadell 

Sabadell va presentar un projecte per optar a la convocatòria de cofinançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que pot representar una inversió de fins a 20 milions d'euros a Sabadell. Les accions s'executaran de forma progressiva en el període 2016-2020, sempre que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, com a organisme gestor dels fons FEDER, accepti aquest projecte. Un cop validat, les accions proposades per l'Ajuntament de Sabadell serien cofinançades pel FEDER, que aportarà el 50% del cost. L’altra meitat serà de finançament municipal o a través d’altres subvencions.

L’estratègia de desenvolupament urbà sostenible integral es correspon amb els tres eixos principals del programa estratègic de planificació territorial amb el qual ja compte el govern. Els tres eixos es denominen: Reiniciant Sabadell, Noves formes de governs per la cohesió social i Ciutat verda en xarxa.

Juli Fernàndez ha afirmat que

la importància d’aquesta estratègia radica, precisament, en l’oportunitat de deixar caure la primera gota que Reiniciï Sabadell, a partir de la recuperació de l’activitat productiva i el dinamisme a la ciutat gràcies, en bona mesura, a la planificació integral del territori a partir d’aquestes polaritats repartides en la ciutat de Sabadell

Entre les propostes de “Reiniciant Sabadell” hi ha la creació d’una Oficina per l’Energia, que lluiti contra la pobresa energètica. “Les Noves formes de governs per la cohesió social” proposa, entre d’altres, convertir la Gran Via- Covadonga com a un espai catalitzador per al desenvolupament d’estratègies urbanes pel foment del coneixement i la innovació. I finalment, en l’eix estratègic “Ciutat verda en xarxa” es proposa, per exemple, la òptima i millor connectivitat dels carrils bicicleta existents i proposats pel govern.

La suma de totes les accions permetrà convertir Sabadell en una ciutat més on la bicicleta assumeix més protagonisme, i també transformar espais per a noves indústries que consolidin a la ciutat un nou model d'activitat econòmica del segle XXI. A més, es dotarà la ciutat amb mecanismes i instruments TIC per a la transparència i el bon govern, s’implementaran polítiques de rehabilitació d’habitatges per l’eficiència energètica i es farà una aposta clara per comprendre l'energia com un servei bàsic. Finalment l’espai col·lectiu s’entendrà com una geografia urbana per l’encontre i la creació, amb espais capaços de connectar en xarxa tota la ciutat guanyant nous llocs de qualitat de vida.

Categories Ajuntament, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags projectes sabadell, sant boi de llobregat