PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
abril
2016

Sabadell presenta un projecte per remodelar el mercat de Campoamor en la primera convocatòria Urbans Innovate Actions de la Comissió Europea

L’Ajuntament opta a una subvenció de 3,2 milions d’euros

 

L’Ajuntament de Sabadell projecta remodelar el mercat de Campoamor i els seus entorns, en el que seria una experiència pilot a Europa. Es tracta d’un projecte innovador i cohesionador de mercat, basat en l’intercanvi de productes de proximitat i de varietat intercultural. L’actuació vol contribuir a la innovació social, a l’economia col·laborativa i a la transformació urbanística i mediambiental del barri.

 

El projecte, anomenat Linkmarket SDB, consisteix en la remodelació interior i exterior del mercat de Campoamor, que permetrà encabir espais per a noves parades de caràcter intercultural i de productes de proximitat, que es combinarà amb el tast i la gastronomia.

També s’incorporaran espais per impartir tallers de cuina, amb caràcter sostenible i solidari. A més, es proposa la nova ordenació i urbanització dels entorns del Mercat, així com millorar la seva connexió a peu, en bicicleta i transport urbà.

Els objectius són convertir el mercat i el seu entorn en un espai d'innovació social i d’excel·lència, cohesionar la ciutadania i crear una nova centralitat. També vol promoure les economies socials i solidàries, impulsar i dinamitzar el comerç del barri i aplicar les noves tecnologies en tots els processos d’execució.

En aquest sentit Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha fet èmfasi en què

a través de l'urbanisme podem generar canvis innovadors i permanents en la societat i en les seves maneres de produir una dinàmica que és alhora social i espacial. L'acció arquitectònica i social que plantegem al mercat de Campoamor, buscant suport econòmic europeu, esdevé clau per transformar l'espai quotidià del barri

Per la seva part, la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, considera que

els mercats són centres comercials de proximitat que han d'esdevenir pols de dinamització comunitària pel seu entorn i necessitem fomentar, conjuntament amb els comerciants, nous models innovadors per dinamitzar econòmicament i socialment el barri i la ciutat. El Linkmarket SBD és una oportunitat per transformar un barri i posar-lo en la centralitat comercial de la ciutat

Sabadell opta a una subvenció de 3,2 milions d’euros dels fons europeus en la primera convocatòria Urbans Innovate Actions que, juntament amb l’aportació de 800.000 euros de la ciutat, suposaria una inversió total de 4 milions d’euros. Aquesta convocatòria respon a temàtiques lligades amb els problemes actuals de les ciutats europees, en particular la pobresa urbana i integració de població migrant i vol rebre solucions creatives, innovadores i sostenibles, que siguin transferibles a d’altres ciutats.

Durant el mes d’octubre es coneixerà la resolució de la convocatòria. Si s’accepta el projecte, s’executarà durant els propers 3 anys.

Categories Ajuntament