PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Gener
2014

Sabadell rep més de 71 mil euros per desenvolupar la Xarxa Antirumors

Sabadell continuarà amb la línea de treball prevista al Pla Director de Drets Civils i Ciutadania 2011-2015 de combatre els rumors, els tòpics i estereotips negatius que circulen vers diferents col·lectius a la ciutat

Sabadell continuarà amb la línea de treball prevista al Pla Director de Drets Civils i Ciutadania 2011-2015 de combatre els rumors, els tòpics i estereotips negatius que circulen vers diferents col·lectius a la ciutat, iniciada a principis de l’any passat amb el projecte  “Teixint la convivència: Xarxa Antirumors de Sabadell”. Un projecte impulsat conjuntament a diferents ciutats de la Xarxa RECI (Red Española de Ciudades Interculturales) com Getxo,  Fuenlabrada i Tenerife, així com la Red  Europea “Intercultural Cities”, que ha comptat amb la col·laboració de la Open Society Foundations i té com a precedent l’experiència de la ciutat de Barcelona.

Per seguir amb aquest projecte i desenvolupar una estratègia antirumors per actuar davant el context social actual, l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb 12 ciutats europees (a Espanya: Bilbao, Barcelona i Sabadell), va presentar al Consell d’Europa el projecte “Comunicació per a la Integració: les xarxes socials per a la diversitat”, el qual ha estat aprovat amb un import de 71.300 euros per a la ciutat de Sabadell.

Tal i com ha comentat el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné,

dins un context de dificultats econòmiques com l’actual, on s’adopten polítiques públiques d’austeritat, la conseqüència social és l’augment de la competència pels recursos públics i la tensió social. Estan proliferant, més que mai, aquests falsos rumors, fent perillar els fils que han anat teixint la convivència entre la ciutadania diversa que conviu a la nostra ciutat.

En aquest sentit, l’objectiu del projecte que el Consell d’Europa ha atorgat a aquestes 12 ciutats i que té una durada de 18 mesos, és continuar amb la construcció d’una xarxa social que mobilitzi i impliqui la ciutadania per combatre els falsos rumors i estereotips.