PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
abril
2021

Sabadell rep novament el Segell Infoparticipa, guardó que reconeix la transparència en la informació

Només 39 dels 121 ajuntaments catalans que han obtingut segell han assolit el 100% d’indicadors positius, entre ells el consistori de la ciutat

Sabadell rep novament el Segell Infoparticipa, guardó que reconeix la transparència en la informació

Sabadell ha rebut, un any més, el Segell Infoparticipa 2020, un distintiu que reconeix la transparència de la informació. El web de l’Ajuntament de Sabadell compleix tots els marcadors de Transparència, 52 indicadors de referència que certifiquen la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Sabadell és un dels 39 ajuntaments que han assolit un 100% d’indicadors positius, dels 121 consistoris que han rebut el Segell Infoparticipa en aquesta edició del 2020.

La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, s’ha mostrat

“especialment contenta que la UAB ens hagi atorgat aquest segell de qualitat que certifica que hem assolit el 100% dels indicadors, tots ells valorats per institucions independents”.

Morell ha afegit que

“el nostre compromís és seguir treballant per millorar encara més l’accés a la informació pública per part de tota la ciutadania, ja que estem compromeses amb la transparència i el bon govern”.

El proper 10 de maig tindrà lloc l’acte de lliurament del reconeixement, una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i que avalua el grau d’informació als webs municipals dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Així doncs, el web sabadell.cat ha obtingut el màxim percentatge de compliment en aspectes relacionats amb cinc grans temes: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

En la concessió d’aquest reconeixement es manté el nivell d'exigència de qualitat de la informació. Segons el Consell Certificador, òrgan que avalua els criteris de transparència, no n'hi ha prou que la informació estigui, sinó que s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible. El segell es una marca que dona garanties de confiança i credibilitat als ciutadans i ciutadanes, així com un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Avaluació Infoparticipa 2020

El Mapa Infoparticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora.

Mapa d’indicadors