PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Juny
2024

Sabadell rep una aportació de 1,2M€ per a la dinamització del mercat de treball i l’impuls del teixit productiu

Sabadell rep una aportació de 1,2M€ per a la dinamització del mercat de treball i l’impuls del teixit productiu

La Junta de Govern Local ha aprovat avui acceptar una subvenció de la Diputació de Barcelona per un import total de 1.212.561,21€ per al finançament d’accions previstes en matèria de promoció econòmica. En concret, la subvenció es concedeix per a projectes que s’han de desenvolupar  entre 2024 i 2027  per a la dinamització del mercat de treball local i el suport al teixit productiu, el foment de la innovació a la indústria i la millora competitiva dels polígons d’activitat econòmica.

En paraules del tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas,

"aquesta és una mostra de cooperació entre administracions que ens permetrà abordar noves accions i continuar endavant amb d'altres ja consolidades per contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat. Entre les actuacions, reforçarem els mecanismes d’orientació laboral i d’intermediació entre les empreses i la ciutadania en recerca de feina, com també el suport i acompanyament al teixit productiu i a l’emprenedoria. D’aquesta manera impulsem l’activitat econòmica i afavorim l’ocupació, que són línies estratègiques que tenim com a govern municipal”.

Entre les accions de caràcter innovador destaca la materialització del projecte LABOR LAB: Realitat virtual en orientació, reclutament social en intermediació i atracció i anàlisi de talent local. Des dels serveis d’orientació i Intermediació laboral del Vapor Llonch s’han previst, entre altres coses, posar a l’abast de la ciutadania instruments de realitat virtual per despertar vocacions. En aquest sentit es mostrarà, a través d’ulleres de realitat virtual, com és el treball en diferents sectors professionals per tal que la persona que vulgui viure aquesta experiència immersiva descobreixi d’una forma pràctica i senzilla com estan evolucionant les ocupacions relacionades amb aquell sector.

A més, es vol desenvolupar una acció per reforçar les eines de reclutament i captació de talent per donar resposta a les necessitats de personal de les empreses que sol·liciten els serveis de la borsa de treball, tant per ampliar les seves plantilles com trobar professionals per cobrir places vacants. D’altra banda també es mantindran les accions ja consolidades d’Orientació professional i intermediació laboral de l’Ajuntament de Sabadell i es donarà continuïtat a la fira SBD Fira PRO: Formació i Treball.

Alhora, des de la Diputació de Barcelona es dona suport per al desenvolupament de serveis consolidats per a la creació d’empreses i l’acompanyament d’aquestes d’acord amb les demandes i necessitats manifestades per les empreses i persones emprenedores del territori.

Entre els projectes que es portaran a terme destaca la reedició per quart any consecutiu del programa de mentoratge “Ara Dona”, per consolidar la xarxa de dones emprenedores i empresàries de Sabadell. La iniciativa té com a objectiu apoderar les dones emprenedores, donar visibilitat a l’emprenedoria i el talent femení en l’àmbit d’empresa, posar en valor les dones empresàries i directives del territori i contribuir a incrementar el nombre de projectes d’emprenedoria liderats per dones que acabin en la posada en marxa de nous negocis. El programa contempla accions d’acompanyament, formació i creació de xarxa relacional.

Competitivitat empresarial i indústria

Alhora des de Sabadell es continuarà impulsant projectes de dinamització i millora competitiva de polígons i acompanyant la indústria en la introducció de mesures d’innovació.  A més, es mantindran els projectes vinculats al foment de la sostenibilitat i l’eficiència energètica  i la simbiosi industrial per contribuir a revaloritzar els recursos sobrants que generen les empreses.

També es desenvoluparà el projecte “Ecosistema competitiu: Talent tecnològic i tendències de mercat” i es continuarà en la línia de la transició digital i l’adopció de noves tecnologies amb el projecte Open industry 4.0, que  ofereix una comunitat virtual o espai firal virtual, on les empreses que vulguin innovar poden trobar proveïdors tecnològics que les acompanyaran a fer el pas cap a la indústria 4.0.

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Economia i treball Tags Diputació de Barcelona, Junta de Govern Local, projecte LABOR LAB, Vapor Llonch