PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Octubre
2018

Sabadell se suma al manifest per recuperar la Llei 24/2015, coneguda com a Llei de Pobresa Energètica

La societat catalana de forma majoritària i transversal, considera necessari i urgent recuperar la Llei 24/2015

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, han participat, davant del Parlament de Catalunya, en la presentació del manifest que exigeix la recuperació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Impulsat pel Grup Promotor de la Llei 24/2015, de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, s’ha elaborat un manifest on es demana la recuperació immediata d’aquesta norma.

El document exposa que la societat catalana de forma majoritària i transversal, considera necessari i urgent recuperar la Llei 24/2015, l'eina normativa principal que ha disposat Catalunya per fer front a l'emergència habitacional. Demana, per tant, al Govern de Pedro Sánchez les accions oportunes per aconseguir de nou disposar d’aquesta eina considerada imprescindible per aturar els desnonaments i augmentar l'habitatge social.

En aquest sentit, Maties Serracant, durant la seva intervenció davant del Parlament, ha dit que

si la Llei d'Habitatge aprovada pel Parlament no hagués estat suspesa pel Constitucional, s'haurien pogut aturar 35.000 desnonaments a Catalunya. Des de Sabadell reclamem la recuperació plena de la Llei 24/2015, però també demanem que les polítiques d'habitatge estiguin al capdamunt de l'agenda política i social.

La Llei 24/2015, que va néixer de la Iniciativa Legislativa Popular d’Habitatge impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, es va aprovar per unanimitat dels grups parlamentaris el juliol de 2015, gràcies a l’impuls d’un ampli suport social. Posteriorment, el Govern de Mariano Rajoy va impugnar la majoria dels articles referents a l’habitatge i el Tribunal Constitucional va suspendre part de la llei.

Des el Grup Promotor han traslladat la necessitat de retirar el recurs d’inconstitucionalitat de la Llei, tant al Govern de l’Estat com al Govern de Catalunya.

El manifest compta amb el suport de representants municipals, sindicats, associacions i entitats del Tercer Sector i d’altres que treballen en l’àmbit habitacional i de pobresa energètica. Inicialment han estat 50 signants, però en unes hores s’han aconseguit 250 signatures més. Entre els nous suports destaca el de l'actual relatora Especial pel Dret a l'Habitatge Adequat de la ONU, Leilani Farha. 

Des del Grup Promotor de la Llei 24/2015 es continuarà treballant perquè el manifest el signin més ajuntaments, organitzacions i persones. I, per això, entre d’altres accions, es farà una campanya per xarxes socials per demanar nous suports, sota l'etiqueta i nou HT #RetiremElRecurs juntament amb el que s’ha usat: #VolemLa24.